Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Dersler Geçilmeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sana tavsiyem, eğer senin için de uygunsa eğer şöyle bir yol izlemen;
Liseyi iyi bir ortalamayla bitirmeye özen göster;
Ardından önlisans bölümü olarak Bilgisayar Programcılığı'nı seç, tercihen zorlamayan bir üniversitede olsun ki ortalaman yüksek gelsin.* (ÖBP)
Ardından DGS'ye (Dikey Geçiş Sınavı) hazırlan ve 2 senenin üstüne 3, büyük ihtimal 4 olacak ama toplamda 6 sene oku. Neden diye sorarsan eğer, sayısal dersleri matematik, geometri, fizik, kimya, biyolojidir gidiyor, TYT-AYT'de bunların hepsinden sorumlusun fakat DGS'de 60 matematik(7-8'i geometri) 60 da Türkçe var, 2018'i baz alarak, Boğaziçi bilgisayar mühendisliği bölümüne girmen için 52-53 matematik neti yanına en az 60'lık bir ÖBP ile boğaziçine giriyorsun, bu tabii boğaziçi için geçerli, 45-50 arası mat yapıp ODTÜ'ye rahatlıkla girebiliyorsun ÖBP yeterince yüksekse.

Tabii bu anlattıklarım sayısal derslerin kötüyse geçerli ve eğer senin için uygunsa 6 yıl okumak.
Çünkü bu şekilde sadece matematik çalışacaksın. Yapılabilir diye düşünüyorum.

Ek olarak kendimden örnek vereyim, 71 ÖBP'em var(80 üzerinden), bilg. prog. önlisans okudum, 52 matematik yetiyor bana DGS'de boğaziçi için. Boğaziçini örnek vermemin nedeni tabanı en yüksek bilg müh olması dgs için.
Ben en az 47 48 yapmayı hedefliyorum ki İTÜ, ODTÜ'ye yerleşebileyim. Şu an net sayım ortalama 35, sınav 30 haziranda, iyi bir ivme yakaladım ilerliyorum, kendime ve sana bol şans dilerim.

Bilinmesi gerekenler genel olarak sayısal dersler. Üniversitede ilk sınıfta karşınızda çıkacak olan dersler de Matematik ve Fizik. Bundan sonraki senelerde programlama,donanım dersleri ve Matematik derslerinin bir devamı şeklinde. Ayrıca İngilizce seviyesi iyi olmalı, bilgisayar lügatında kullanılan orijinal terimler iyi bilinmeli. Çünkü Türkçe kaynaklar maalesef yetersiz.

Konuyu biraz saptırabilirim ancak bilgisayar mühendisliği seçmek için gerçekten kafa yorulmalı. Ne istediğinizi bilmelisiniz çünkü yapmayı düşündüğünüz şeylerle yapacak olduğunuz işler hiç uymayabilir, hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Eğer ki iyi üniversiteler seçilmezse alınacak olan eğitim, okulunuzun bölümünüze verdiği önem de sizde hayal kırıklığı yaratabilir. Ülkemizde bu sektöre gösterilmeyen değer de cabası. Bir anda asıl istediğim bu değildi düşüncesi oluşabilir. O yüzden dikkatle seçim yapılmalı. Söylediklerimi bir nebze olsun ben yaşadım, tecrübe olarak aktarıyorum.

Sayisal puanda alabildigin en yuksek puani al, gidebildigin en iyi universiteye git, %100 Ingilizce egitim veren iyi bir okula. Zaten 2-3 tane var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı