Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum

Oyun oynamıyorum zaten hele online oyunlarla işim olmuyor. İnternetin bir sekmesinde youtube diğer sekmesindede facebook oluyor oradan teknoloji haberlerine bakıyorum. Ayrıca herkes Matematiğimin iyi olmasını söylüyorki kodlarda hiç matematikle ilgili birşey yok?

Bu işin temeli 0 ve 1'lere bağlı. Zaten matematik bilgisine özellikle sınavda ihtiyacın olacaktır. Sadece örnek olarak koordinat sistemi vs. işine çok yarayacaktır emin ol. Eğer çok hevesli isen şimdiden ufak ufak küçük şeylere bak derim.

@David Beckham;

Şimdi bilgisayar mühendisi olmak istiyorsan ilk önce herkesin dediği gibi matematiğin iyi olmalıdır. Ayrıca programlarda İngilizce dilinde olduğunu biliyorsun. Anakart, RAM, işlemci gibi önemli bileşenlerin kullanım kılavuzlarını iyi anlaman gerek. Kullanma kılavuzları

İngilizce olduğu için İngilizceni çok iyi geliştirmen lazım.
Her insan istediğinde başarabilir. Kendine güvenmelisin. Buna merak saldıysan devam et. Farklı şeyler düşün ve kendin yaratıcı ol. Günümüzde teknolojik aletler çok önemli.

O yüzden biraz sıkı çalışma ile başarırsın. Bilgisayarın temelini oluşturmak istiyorsan internetten bilgisayar mühendisliği hakkında bilgi ve makalelere ulaşabilirsin. Başlangıçta kişiler için genel yazılar vardır. Onları okumalısın. Forumlarda da önerileri değerlendirmelisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, ben de 9. sınıftan beri ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği istiyorum diye bas bas bağırıyordum, nedenini de bilgisayar başında olmayı sevmek sanırdım fakat daha sonra anladım ki çok fazla oyun oynamayı sevdiğim için istiyormuşum bu mesleği. (Hala oynarım ayrı mesele) Neyse lise sonda bilgisayarı bıraktım ve derslere odaklandım iyice, ama gördüm ki hala Bilgisayar Mühendisliğini tek meslek olarak görüyordum, puan da iyi gelince bastım Bilkent Bilgisayarı. Şuan mutlu muyum, evet çok mutluyum bölümümden ve üniversitemden. Şuan bir kulüpte koordinatör olarak çalışıyorum, iş hayatında yardımcı olabilecek kontaklar kuruyorum ayrıca Java dilinde bir şeyler yazabiliyorum. (Üniversiteye girerken hiçbir dil bilmiyordum, isteğiniz varsa öğrenirsiniz zaten. İlk dili öğrenin gerisi kendiliğinden geliyor.) Oyunla bu mesleğin hiçbir ortak yanı olmadığını da unutmayın. Yani oyun oynamadan bilgisayarda birtakım işler yapabiliyorsanız, matematiğinize güveniyorsanız, masa başı çalışırım derseniz, araştırmaya meyilliyseniz, İngilizceniz de iyiyse yada kesin geliştiririm derseniz tatava yapmayın basın geçin.

Zaten oyunları sıklıkla değilde sadece sıkıldığım zamanlarda oynuyorumki oda 15DK yı geçmiyor. Zaten genel olarak bilgisayar hakkında yüksek derecede bilgiye sahibim. İngilizcemde bir problem yok ancak Matematiğim iyi sayılmaz.

Yani hayalden ziyade bir hedef koyun, kazanabileceğinizi düşündüğünüz bir üniversite var ise tamam benim hedefim bu deyip kafanızı başka şeylerle karıştırmayın. Üniversite değil, yüksek okul yeter derseniz o hedefi koyun. Yeter ki bir hedef olsun fırtınada kaybolmuş gemi gibi istemediğiniz yerlerde olmazsınız en azından. (Bu arada aşamalı hedefler de iyi bir yöntemdir. İlk hedefiniz çok yüksek olmasın ama yapabileceğinizin en üstü olsun, daha sonra biraz daha düşük seviyeli bir hedef daha sonra biraz daha, bu şekilde 2-3 hedef garanti verebilir size.)

Daha dur bismillah. Bunun Lise matematiği var (orda matematik diye geçmiyor genel olarak söyledim ama matematikten ağır bi' ders), üniversite matematiği var, hayatın matematik ve kodlardan ibaret olacak. Bence bu işi yapacağına güveniyorsan. Aferin! Bu yolda devam et. Emin ol başarırsın.

Bilgisayar olayı ilk başta zevkli gelebilir ama sonradan sıkılabilirsin de seviyorsan istiyorsan devam et şimdiden çalışmaya başla. Şimdi dilini ve matematik olayını halletmeye çalış liseye başlayınca rahat edesin. Lisede de matematik,dil ile ilgilenirsin aynı zamanda ufak ufak diller ile ilgilenmeye, ufak bir temel yapmaya başlarsın lisede matematik olayını halletmeye çalış matematik üniversite için şart zaten matematik olayını halledip iyi bir üniversiteye gidince meslekte ilerlemen daha kolay olur iyi bir üniversiteye gitmeyip çok iyi mühendis olan kişiler de var ama iyi bir üniversiteye gidersen ilerlemen daha rahat olur. Üniversiteye başladığın zaman 4 yıl sonunda yabancı dil olayını bitirmiş ol bence 4 yıl boyunca ilk hedeflerinden birisi bu olsun bence dil olayı biterse iş hayatına daha rahat başlarsın okulda iken kendini geliştirmeye çok önem ver mühendis olup 1000 lira maaş alan kişilerde var 50000 lira maaş alan kişilerde var böyle kişilerden olmak için kendini çok iyi yetiştirmen gerekiyor. 4 yıl çok uzun bir zaman gittiğin üniversite iyi bir üniversite olursa kendini geliştirmen daha rahat olur meslek zor gelebilir bir yerden sonra sürekli masa başı çalışmak,kod yazmak sıkabilir. Ama iyi bir mühendis olursan yüksek lisans da yapıp idari kadrolara geçebilirsin böyle olursa çok daha iyi yerlere gelirsin. Hayallerinin peşinden koşmanı öneririm en azından aklında bir soru işareti kalmaz hayatında başarılar dilerim.Tüm hayallerinin gerçek olması dileğiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…