Bilgisayar Mühendisi Olmak İstiyorum

Toprak Aga

Kilopat
Katılım
26 Nisan 2014
Mesajlar
2.518
Makaleler
2
Çözümler
4
Yer
İstanbul/Ümraniye
Merhaba sayın Technopat Ailesi, ben Toprak, ileride Bilgisayar Mühendisi olup Apple ya da İntel'de çalışmak istiyorum, fakat bu meslekler için Fen, Matematik ve İngilizce derslerinin lazım olduğunu biliyorum. Benim tek isteğim saydığım bu 3 derste çok başarılı olmak, ben bu 3 derste baya bi başarılı olmak için ne yapmalıyım? Çevremdeki insanlar hep çok çalış diyorlar hep ağızlarından bunu duyuyorum bıktım artık ben lütfen bana ekstra bilgiler verin benim ileride Bilgisayar Mühendisi olmalıyım çünkü bilgisayara bir insandaki bilgisayar merakından daha ötesi var, ben aşırı bilgisayar meraklısıyım onu çözmek bilmek istiyorum. Çünkü insanlığın benim gibi birine ihtiyacı var insanlığa büyük bir hizmet vermek istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Bilgisayar Mühendisi olamazsam hayatım biter benim :/ Cevaplarınızı bekliyorum. Recep Baltaş ve Ali Güngör abilerim lütfen cevap verin bu konuya siz olmadan bir şey yapamam ama :/
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle düşündüğün için sen büyük bir ihtimal ile amacına ulaşamayacaksın. Bunu hevesini kırmak için de söylemiyorum. Tabii ki çok çalışacaksın ama çok çalışmanın yanında bilgisayar hakkında bilgiler de edinmen gerekli. Mesela ; Donanım nedir ? yada Bilgisayar nedir ? Tanım olarak öğrenmen gerekecek. Mühendis olmayı herkes ister ama yeteri kadar çalışmak bazen sıkıcı gelebilir. Senin bu noktada yapman gereken şuan derslerine konsantre olman ve en iyi şekilde üniversiteye hazırlanman gerekiyor. Gerçekten bunu bir amaç uğruna yapıyor isen başkalarının ne söylediğine takılma. Çok çalış ve başarılı ol. Devamında istediğin kapılar sana açılacaktır. Eğer bir heves uğruna mühendis olayım, istiyor isen... İleride sıkılacaksın.
 
Çok çalışmak tam olarak çözüm değildir. Verimli çalışmak önemlidir. Verimli ders çalışma tekniklerini öğren. Bu konuda okul hocalarından yardım alabilirsin. İmkanın var ise kurs veya ek derslerin yararı olabilir. Eğer planın bu gibi yerlere girmek ise yabancı dil olayına şimdiden başla bence. Başarılar dilerim.
 
Umudunu kırmak istemem, 3 sene öncesine kadar bende bilgisayar mühendisi olmak istiyordum. Liseye başlayınca ortam falan derken zaman geçmiş matematik ve yabancı dil çok önemli ve benim sayısalım berbat. Şimdi ise grafik tasarım için kendimi eğitmeye başlayacağım umarım hedefine ulaşırsın çok çalışman önemli değil düzenli planlı çalışmalısın devamı zaten gelecektir. Başarılar dilerim.

Casper_VIA_V5 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.
 
Dostum Bilgisayar bölümünden mühendislik denince akla sabit 7/24 bilgisayar başında bir sima canlanıyor değil mi? Fakat öyle değil. Bunun çok farklı bölümleri var. Tahminimce ortaokuldasın. Şimdi lise'ye geçince bizim gibi bölüm seçmen gerekecek. Sayısal mı Sözel mi? Büyük ihtimalle Sayısalı seçmeyi düşünüyorsunudur çünkü mühnedis dediğin matematiği fişek fen bilimleri fişek biri gibi görünüyor fakat sözel bölümünden IT'ye de geçip sunucular üzerinden uğraşabilirsin. Sadece bilgisayar mühendisliğini düşünme. Sadece Matematik var diye zor, havalı ya herkes seçiyor diye sayısalı seçme. Kendine bunu yapabilir miyim diye sor. Bunun tonlarca bölümü var. Sen kendine şunu sor, sen ne yapmak istiyorsun? Ona karar ver sonra kendine yol bulursun. İlham kaynağın olabilecek tonlarca insan var piyasada. Daha çok muhabbet etmek isterim fakat yaz yaz bitmiyor. İstersen beilrttiğim insanları araştırıp biraz fikir sahibi olabilirsin.

-Cihan Nalbant'ın tedx konuşması var onlar ilgini çekebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

-Bora Kaşmer'in biyografisine bakabilirsin, cidden ilgi çekici bir insan.

-Şadi Evren Şeker(Youtube üzerinde yazılım alanında çok güzel içerikleri var. Programlamak istediğin dilleri buradan öğrenebilirsin.) BilgisayarKavramlari

-Armağan Yavuz'a bakabilirsin. Hiçbir oyun türüne benzemeyen muazzam bir oyun yaptılar.

Bütün bu insanlar Yazılım Mühendisliği üzerine kendini geliştirmiş kişiler. Sadece kendini intel ve apple da çalışmaya şartlama ki bu çok saçma. Bunun temelinde ben gelişime kapalı, sadece etiket için mühendis olmaya çalışan bir silüet görüyorum.
 
Daha önünde çok uzun bir dönem var. Ben çok kişi tanıyorum; integral, türev çözemeyen ama mühendis olan.

Önündeki yılları iyi değerlendir. Hem matematik, fizik ve ingilizceye odaklan hem de bilgisayar ile aran iyi olsun.

Technopat`ta bulunman ve bu soruları sorman da gayet güzel bir adım. İnsanların seni hayallerinden vazgeçirmelerine izin verme. Spesifik bir öneri bekliyor olabilirsin belki ama seni ve kapasiteni tam bilmediğimiz gibi eğitimci de değilim. Üniversiteye girebilecek şekilde bu dersleri zaten okulunda göreceksin, bunlara çalış ve çalışırken bundan zevk al.

Özel olarak bölüm ile ilgili, iş alanları ile ilgili ya da dersler ile ilgili soru sormak istersen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
 
Hevesliysen yaparsın. Ben de 3'e geçtim bilgisayar müh. okuyorum. Bize hocaların söylediği, tavsiye ettiği Türkiye'deki üniversitelerin yurtdışında tanınmadığı yani yurtdışında çalışmak istiyorsan open source projelere dahil ol. Büyük şirketler bu open source projelerden adam alıyor, yaptığın işe bakıyorlar. Kendi kendine de uğraşabilirsin veya communitylere de girebilirsin. Ama matematiğin iyi değilse üniversitede midtermler biraz zorlar ya da sorunları verimli çözme, hızlı düşünme kabiliyetin yoksa iş bulmakta zorlanabilirsin.
 
Sağolun yardımcı olduğunuz için şuan ben Python ve C# öğrenmeye başladım hatta Python eğitimim bitecek o dilin neredeyse %80'ini çözmüş sayılırım mantığını kendi kendime çözdüm. Matematik derseniz benim ders başarım orta seviye idi yani 65-70'di fakat artık 85-90'a kadar vardı. Daha fazla çalışmayı düşünüyorum zaten.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı