Bilgisayar mühendisi olunursa işsiz kalınır mı?

Makaleler
1
Aklımda bilgisayar mühendisi olmak var. Sizce kendimi bilgisayara daha çok versem ve bilgisayar mühendisliğini kazansam işsiz kalır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalabilir tabii neden kalmasın, eğer kendini yeterince geliştirmezsen sektör standartlarına ulaşamazsan kalabilirsin tabii. Ama bu gözünü korkutmasın sıkı çalışırsan ve çalışkan biri olursan illa bir yerlere varırsın.

Kalmazsınız. Her geçen gün daha fazla bilgisayar mühendisine ihtiyaç duyuluyor. Çünkü teknoloji gelişiyor. Önü çok açık.

Hakkari Üniversitesinde okursanız iş bulmanız daha zor olur. ÖDTÜ, İTÜ, YTÜ, Bilkent, Boğaziçi vb. yerlerde okursanız siz iş aramazsınız, onlar sizi ararlar. Kendinizi geliştirmeniz de çok önemli burada.

Tamamen kendinizi geliştirmenize bağlı. Diploma sadece bir statüdür.

Bilgisayar ve yazılım mühendisliğinde kendini yeteri kadar verirsen freelance da çalışarak hiçbir şekilde işsiz kalmazsın. İşten kastın özel sektörse yine kendini verirsen işsiz kalmazsın. Olay tamamen sende bitiyor.

Üniversite ile alakası pek yok bu işin, ben üniversite bilerek okumadım ama ben iş aramıyorum, firmalar beni arıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…