Öncelikle merhaba. Ben YKS 2022'de ilk sınavımda 80 bin sıralama ile maalesef taşrada ve doğuda olan bir üniversitede bilgisayar mühendisliği yazdım ve şu anda maalesef hazırlık sınıfında okumaktayım. Ben ne üniversiteden ne de hazırlık sınıfından memnun değilim. Bölümdeki üst sınıflarla konuştuğumda da eğitim ile ilgili iyi şeyler duymuyorum. Bölümde toplam 9 tane "hoca" var 1 tane bile prof. Yok hepsi dr. Hocaların sıfatı önemli değil diyebilirsiniz ancak hocaların da iyi olduğunu zannetmiyorum. İş bulma imkanı zaten zor olan bir alanda böyle bir üniversitede okumanın ve burada alacağım eğitimin bana gelecekteki iş hayatımda herhangi bir faydası olacağını düşünmüyorum. Yapay zeka alanındaki gelişmelerden GitHub copilot, Codex, GPT türevi araçlar ile de zaten kod yazmak ve yeni fikir üretmek kolaylaştı. Bu da yazılımcılara düşen iş yükünü azaltacağından değil iş bulmak, halihazırda çalışanların da işten çıkarmalar ile karşı karşıya kalacağını düşünüyorum. Şimdi karşımda dört seçenek var. 1- YKS'ye 2024 yılında tekrar girip yüksek sıralamada Marmara, gazi veya daha yüksek olan teknik üniversitelerden birisini kazanmak. 2- Mevcut sıralamamla yatay geçiş ile erü ceng IO, ktün ceng IO, CBÜ seng IO gibi bölümlere geçiş yapmak. 3 - Mevcut sıralamam ile farklı bölüme yatay geçiş yapıp orada kendi çapımda yazılım öğrenmek (bölüm tavsiyesine açığım). 4 - Üniversiteyi bırakıp düşük bütçeli iş kurmak. Bu konuda bilgili olanlar, yardımcı olmanızı bekliyorum.