Bilgisayar mühendisliği hedefleri

eLaIScHM

Hectopat
Öncelikle merhaba. Ben YKS 2022'de ilk sınavımda 80 bin sıralama ile maalesef taşrada ve doğuda olan bir üniversitede bilgisayar mühendisliği yazdım ve şu anda maalesef hazırlık sınıfında okumaktayım. Ben ne üniversiteden ne de hazırlık sınıfından memnun değilim. Bölümdeki üst sınıflarla konuştuğumda da eğitim ile ilgili iyi şeyler duymuyorum. Bölümde toplam 9 tane "hoca" var 1 tane bile prof. Yok hepsi dr. Hocaların sıfatı önemli değil diyebilirsiniz ancak hocaların da iyi olduğunu zannetmiyorum. İş bulma imkanı zaten zor olan bir alanda böyle bir üniversitede okumanın ve burada alacağım eğitimin bana gelecekteki iş hayatımda herhangi bir faydası olacağını düşünmüyorum. Yapay zeka alanındaki gelişmelerden GitHub copilot, Codex, GPT türevi araçlar ile de zaten kod yazmak ve yeni fikir üretmek kolaylaştı. Bu da yazılımcılara düşen iş yükünü azaltacağından değil iş bulmak, halihazırda çalışanların da işten çıkarmalar ile karşı karşıya kalacağını düşünüyorum. Şimdi karşımda dört seçenek var. 1- YKS'ye 2024 yılında tekrar girip yüksek sıralamada Marmara, gazi veya daha yüksek olan teknik üniversitelerden birisini kazanmak. 2- Mevcut sıralamamla yatay geçiş ile erü ceng IO, ktün ceng IO, CBÜ seng IO gibi bölümlere geçiş yapmak. 3 - Mevcut sıralamam ile farklı bölüme yatay geçiş yapıp orada kendi çapımda yazılım öğrenmek (bölüm tavsiyesine açığım). 4 - Üniversiteyi bırakıp düşük bütçeli iş kurmak. Bu konuda bilgili olanlar, yardımcı olmanızı bekliyorum.

Üniversitenin adını vermek doğru mu bilmiyorum ama doğuda olan A. Üniversitesinde okuyorum. Üniversite köklü vs. diyenlere de burdan söylemek istediklerim var. Yapay zeka alanındaki her geçen gün yaşanan gelişmelerden dolayı yazılımcılara düşen iş yükü azalacağından birkaç yıl içinde işten çıkarmalara başlanacağı kanaatindeyim bu benim kişisel fikrim.

Son düzenleme:
Seni çok iyi anlıyorum. Sana tavsiyem 30k 20k ya kadar çekebileceksen. Tekrar başvurman. Ben de üniversite eczacılık okuyorum ama bu sene sınava gireceğim. Düşüncem üniversitenin yetkinliğimde etkisi olamayacağıydı. Yeterliliğimi bağımsız kanıtlayacağımı düşünüyordum. Ama insanlardan bunu anlamasını bekleyemezsin. İui bir üniversite hayatını kurmana çok daha yardım edecektir. 1-2 yıllık süre daha iyi bir hayat için çok önemsiz o yüzden eğer yapacaksan 20 30 40 50 kesinlikle tavsiye ederim. Onun harici iş kurmak mantıklı ama bunun için üniversiteyi bırakmana değmez. Her ikisini birlikte yürütebilirsin. Ama ticari zekandan eminsen tek derdin paraysa zekan varsa ticaretle her türlü zengin olursun inan...

Seni çok iyi anlıyorum. Sana tavsiyem 30k 20k ya kadar çekebileceksen. Tekrar başvurman. Ben de üniversite eczacılık okuyorum ama bu sene sınava gireceğim. Düşüncem üniversitenin yetkinliğimde etkisi olamayacağıydı. Yeterliliğimi bağımsız kanıtlayacağımı düşünüyordum. Ama insanlardan bunu anlamasını bekleyemezsin. İui bir üniversite hayatını kurmana çok daha yardım edecektir. 1-2 yıllık süre daha iyi bir hayat için çok önemsiz o yüzden eğer yapacaksan 20 30 40 50 kesinlikle tavsiye ederim. Onun harici iş kurmak mantıklı ama bunun için üniversiteyi bırakmana değmez. Her ikisini birlikte yürütebilirsin. Ama ticari zekandan eminsen tek derdin paraysa zekan varsa ticaretle her türlü zengin olursun inan...
Çok doğru söylüyorsun hocam. "Üniversite fark etmez" , "tüm üniversiteler aynı" , "her şey sende bitiyor" gibi konuşan arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum. Üniversiteler arası çok fazla fark var. İyi bir üniversitede okumadıktan sonra okumamak daha iyi bir tercih olabilir. Üniversite hayatın başlangıcıdır. Bu konuda söylenecek çok şey var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı