Bilgisayar mühendisliği hedefleri

Bence bu durumda en iyi seçenek hazırlıktan bırakıp, 2024 YKS'ye girmek. Eğer YKS'de 20k civarı gelmezse de ticaret. Düşüncelerinizi bekliyorum...

Son düzenleme:
Üniversitenin yüksek sıralamalı olmamasının yanı sıra Erzurum'u pek sevemediğinizi ve alışamadığınızı düşünüyorum. O yüzden YKS 2024'te 40,000-65,000 arası bir sıralama yapsanız bile şehre dayalı bir tercih yapabilirsiniz.

Üniversitenin yüksek sıralamalı olmamasının yanı sıra Erzurum'u pek sevemediğinizi ve alışamadığınızı düşünüyorum. O yüzden YKS 2024'te 40,000-65,000 arası bir sıralama yapsanız bile şehre dayalı bir tercih yapabilirsiniz.
Bu ayrı bir durum zaten. Ancak burada esas olan bu üniversiteden alacağım eğitim ve bu üniversitenin diplomasının beni iş hayatında olumsuz yönde etkilemesi ve geri plana itmesi. Bunu şu şekilde açıklayabilirim. Bir firma/şirkette mülakat ve işe alım süreçleriyle ilgilenen biri için karşısında iki aday var. Birisi Atatürk mezunu (ben), diğeri ise teknik üniversite mezunu. İki aday da aynı becerilere sahip, aynı derecede bilgisi var. Bu durumda benim işe alınma şansım yok. Buna katılmayabilirsiniz ancak Linkedin/Kariyernet gibi platformlardaki iş ilanlarına bakarsanız herhangi bir iş ilanına yüzlerce başvuru yapılıyor ve yalnızca bir kişi seçiliyor. Zaten 4 yıl sonra junior/başlangıç seviyesi olacağım için şansım kalmıyor. Farklı düşünen veya bu konuda bilgili olanlar lütfen beni aydınlatsın, rica ediyorum.

Şu ana kadar bilgisayar mühendisliği istiyordum. Artık ne yapacağımı bilmiyorum sağ olun hocam :) Bu yapay zeka konusunu düşününce cidden sıkıntıymış gibi geldi ama hedefimden vazgeçmemeye çalışacağım.

Şu ana kadar bilgisayar mühendisliği istiyordum. Artık ne yapacağımı bilmiyorum sağ olun hocam :) Bu yapay zeka konusunu düşününce cidden sıkıntıymış gibi geldi ama hedefimden vazgeçmemeye çalışacağım.
Bunlar benim kişisel düşüncelerim ve kimsenin etkilenmesini istemiyorum. Ben sadece kendi sorunuma çözüm arıyorum.

Ticaret aşırı riskli bir iş. Ticaret işi fena anlamda tecrübe istiyor. Bence genç yaşta üniversiteyi bırakıp ticarete atılmak pek mantıklı değil.

Üniversiteniz akredite ise devam edin değilse değiştirebilirsiniz. Mühendislik alanında yükselmek için İngilizce olmazsa olmazlarındandır. Hazırlık sınıfıda İngilizce öğrenmenize vesile olur.

Okuduğunuz bölümde işe alımlarda genelde diplomanıza değil de daha çok ' neler yaptığınıza, projelerinize ve meziyetlerinize ' bakıyorlar

Bu yüzden üniversitenin imkanları da çok önemli üniversitenizin pek imkanı yok ise yine YKS veyahut yatay geçiş düşünebilirsiniz. Mesela arkadaşım İTÜ makine okuyordu ve 2. sınıfken üniversitede yaptığı proje ile Kanada da bursluluk kazandı lakin gitmedi.

Yani olay sen de bitiyor. Ticaret yorucu bir iş. Bence şu anlık kendine alanın hakkında bir şeyler katmaya bak. Bir de ümidini yitirme hayat bu ne getireceği belli olmaz sonuçta.

Ticaret aşırı riskli bir iş. Ticaret işi fena anlamda tecrübe istiyor. Bence genç yaşta üniversiteyi bırakıp ticarete atılmak pek mantıklı değil.

Üniversiteniz akredite ise devam edin değilse değiştirebilirsiniz. Mühendislik alanında yükselmek için İngilizce olmazsa olmazlarındandır. Hazırlık sınıfıda İngilizce öğrenmenize vesile olur.

Okuduğunuz bölümde işe alımlarda genelde diplomanıza değil de daha çok ' neler yaptığınıza, projelerinize ve meziyetlerinize ' bakıyorlar

Bu yüzden üniversitenin imkanları da çok önemli üniversitenizin pek imkanı yok ise yine YKS veyahut yatay geçiş düşünebilirsiniz. Mesela arkadaşım İTÜ makine okuyordu ve 2. sınıfken üniversitede yaptığı proje ile Kanada da bursluluk kazandı lakin gitmedi.

Yani olay sen de bitiyor. Ticaret yorucu bir iş. Bence şu anlık kendine alanın hakkında bir şeyler katmaya bak. Bir de ümidini yitirme hayat bu ne getireceği belli olmaz sonuçta.
Akredite değil. Ve de işe alımda diploma ile ilgili yukarıda bir örnek vermiştim. Ticaret konusunda haklısın. Bu noktada yatay geçiş ile de benzer üniversitelere gideceğim için galiba bana YKS 2024 yolu gözüktü. Yine de düşüncelerinizi bekliyorum.

Hocam YKS süreci stresli bir süreç üstüne hedefin iyiyse disiplinli olmak gerek. O yüzden YKS mevzusu insanı yoruyor. Bir de bu konuda ailenizin fikirini de alın bence.

Akredite bir bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapabiliyorsanız YKS'ye kıyasla daha risksiz bir iş olur gibi düşünüyorum.

Kararsızlık zor bir süreç. Ben de geçen sene böyle bir durum yaşadım . En son iç sesimi dinleyerek hareket ettim. Şu an açıkçası pişman değilim.

Olayı iyice araştırın ve işi iyi bilen insanlara danışın. Son aşamada doğru olduğuna inandığınız şeyi seçin. Muhtemelen doğru şeyi seçmiş olacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı