Bilgisayar mühendisliği için 17 bin TL laptop önerisi

Bütçe
17000 TL

CRM üzerine çalışacak (Salesforce - Apex) birisine RTX 3060 önermenin mantığı nedir? Yorum yapmak için saçmalamaya gerek yok.

Bütçenize uygunsa yeni nesil XPS cihazlara veyahut Lenovo alternatiflerine bakabilirsiniz.

Bu dediginiz işleri o cihazlar yapamiyor mu? Mesela Lenovo yoksa o kadar para vermeye gerek yok diye mi yazdınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediginiz işleri o cihazlar yapamiyor mu? Mesela Lenovo yoksa o kadar para vermeye gerek yok diye mi yazdınız.

Elbette ekran kartı olan bir cihaz ile yapabilirsiniz ancak oyun oynanmayacaksa harici ekran kartının bir anlamı kalmıyor. Harici ekran kartına ek ücret ödeyip portatif olmayan, ağır, ısınan bir cihaz almanın mantığı yok. Workstation cihazlar tercih ediliyor bu alanlarda. Özellikle konuda belirtilen kullanım amaçları için minimum RTX 3060 önermenin bir mantığı yok.

SWE rolleri için tercih edilen markalar:

- Apple (MacBook Air, MacBook Pro)
- Lenovo
- Dell (XPS, XPS Plus)
- Microsoft (Surface Laptop Studio)

105 kilo powerlifter sporcusuyum hocam 3-5 kilo sıkıntı değil :)
Bence arkadaşlar çok yanlış açıdan bakıyor olaya. Daha çok kilo olarak değil de şarj/batarya verimliliği olarak bakılmalı olaya.
MX kartların TDP'si düşük bu yüzden RTX kartlar kadar bataryayı yemez. Rahat rahat kullanırsınız diye MX önerdim ki zaten ihtiyaçlarınıza göre ekran kartıyla pek bir işiniz olmayacak gibi görünüyor.

Not: Önerdiğim laptoptan daha uygununu bulursanız onu alın çünkü ben Brezilya piyasasına hakim değilim.
Elbette ekran kartı olan bir cihaz ile yapabilirsiniz ancak oyun oynanmayacaksa harici ekran kartının bir anlamı kalmıyor. Harici ekran kartına ek ücret ödeyip portatif olmayan, ağır, ısınan bir cihaz almanın mantığı yok. Workstation cihazlar tercih ediliyor bu alanlarda. Özellikle konuda belirtilen kullanım amaçları için minimum RTX 3060 önermenin bir mantığı yok.
Türkiye'de rendering konusunda bilgili kullanıcı az hocam naparsınız işte. Anlamıyorlar...

Render vs ugraşmayacaksanız kaslı ekran kartına gerek var mı bilmiyorum. Ama orta seviye ekran kartı illa olmalı. Bilgi işlemdekilerin hastalığı Lenovo Thinkpad. Alabiliyorsanız Thinkpad alın. (ekranı küçük modellerini hiç sevemedim)

Ya bence oyun oynama düşüncen varsa ROG STRIX al, onun bataryası uzun gidiyordu. Oyun yoksa hayatında arkadaşın dediği modellere bak. MacBook diyecektim de son zamda uçtu galiba o.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı