Bilgisayar Mühendisliği için 9.000₺ Laptop Önerisi

triviatiby

Megapat
Herkese merhaba. Ben bilgisayar mühendisliği için bir bilgisayar almak istiyorum. Benim için önemli olan şeyler malzeme kalitesi (mümkünse metal kasa), hafiflik, pil ve beni 4-5 yıl rahatlıkla idare etmesi. Ben 2019 MacBook Pro 13” düşündüm fakat o fiyattaki Windows bilgisayarlar da aklımı çeliyor. Fiyat sınırım 9.000₺. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

İhtiyaçlarınızı karşılayacak 2 adet seçenek aşağıda belirttim.

Bakmanız gereken bilgisayar için özet bilgiler derledim:

- İşlemci: 8. nesil i7 tercih edin. Önceki nesiller ihtiyacınızı karşılamayabilir, üstündeki nesil ise laptopun çok ısınmasına neden olur.
- Marka: Asus veya MSI tercih edin, kasaları rakiplerine göre daha dayanıklıdır. Ayrıca soğutmaları daha iyidir.
- RAM: Yüksek hızlı (2666 tercihiniz olsun) 2x8 DDR4 tercih edin.
- SSD: Fabrika çıkışı laptoplarda düşük yazma ve okuma hızına sahip SSD'ler kullanılıyor, mümkün mertebe m.2 girişi olan, SSD'si olmayan bir model seçin ve 500 GB Samsung 970 Evo (yaklaşık 900 TL'ye temin edebilirsiniz). 250 GB SSD de yeterli olacaktır, bütçenize göre ayarlayabilirsiniz.
- HDD: Depolama alanına ihtiyacınız olacak bu nedenle 1 TB HDD içeriside olsun. İşinizin büyük bölümünü SSD üzerinde yapacağınız için 5400 RPM kullanabilirsiniz.
- Ekran kartı GTX 1050Ti'ın altına inmeyin, oyun da oynamak isterseniz 16 serisine de geçebilirsiniz, ancak 1050Ti'ın üzerine mühendislik alanında ihtiyacınız olmaz.

Merhaba,

İhtiyaçlarınızı karşılayacak 2 adet seçenek aşağıda belirttim.

Bakmanız gereken bilgisayar için özet bilgiler derledim:

- İşlemci: 8. nesil i7 tercih edin. Önceki nesiller ihtiyacınızı karşılamayabilir, üstündeki nesil ise laptopun çok ısınmasına neden olur.
- Marka: Asus veya MSI tercih edin, kasaları rakiplerine göre daha dayanıklıdır. Ayrıca soğutmaları daha iyidir.
- RAM: Yüksek hızlı (2666 tercihiniz olsun) 2x8 DDR4 tercih edin.
- SSD: Fabrika çıkışı laptoplarda düşük yazma ve okuma hızına sahip SSD'ler kullanılıyor, mümkün mertebe m.2 girişi olan, SSD'si olmayan bir model seçin ve 500 GB Samsung 970 Evo (yaklaşık 900 TL'ye temin edebilirsiniz). 250 GB SSD de yeterli olacaktır, bütçenize göre ayarlayabilirsiniz.
- HDD: Depolama alanına ihtiyacınız olacak bu nedenle 1 TB HDD içeriside olsun. İşinizin büyük bölümünü SSD üzerinde yapacağınız için 5400 RPM kullanabilirsiniz.
- Ekran kartı GTX 1050Ti'ın altına inmeyin, oyun da oynamak isterseniz 16 serisine de geçebilirsiniz, ancak 1050Ti'ın üzerine mühendislik alanında ihtiyacınız olmaz.
Önerileriniz için teşekkürler fakat önerdiğiniz 2 cihaz da ağır ve kalın. MacBook ya da MSI’ın thin serisi gibi ince ve hafif cihazlar düşünüyorum.

Şahsi görüşüm; thin serisi daha makul bir seçim olabilir, MacBook'a nazaran. Visual Studio kullanacaksınız diye tahmin ediyorum, bu yazılım işlemciyi ağır yük altına sokabiliyor. Ağır yük altında da MacBook'un arm işlemcilerinin performansları zayıflıyor, çalışma sıcaklıkları da çok yükseliyor. CISC mimarisine sahip bir işlemciye sahip bilgisayar tercih etmenizi tavsiye ederim.

Not: Thin serisi de ağır yük altına girdiğinde ısınabiliyor, ancak bildiğim kadarıyla 75-85 derece gibi bir seviyede ısıyı koruyabiliyor.

Xiaomi ve huawei ürünlerine bakmanızı önerim. Ayrıca dell XPS modellerine de bakabilirsiniz.

Hem ince hemde oyun oynayım dersen o iş biraz sıkıntı msı'nin bir iki modeli öyle ama sonuçta yinede yeterince performans vermez.

Tavsiyem basitten (3500-4000) bir şey almanız yönünde.
Zaten yapacağınız en baba işi bile chrome açabilen bir bilgisayar fazlasıyla görecektir.

Xiaomi ve huawei ürünlerine bakmanızı önerim. Ayrıca dell XPS modellerine de bakabilirsiniz.

Hem ince hemde oyun oynayım dersen o iş biraz sıkıntı msı'nin bir iki modeli öyle ama sonuçta yinede yeterince performans vermez.

Tavsiyem basitten (3500-4000) bir şey almanız yönünde.
Zaten yapacağınız en baba işi bile chrome açabilen bir bilgisayar fazlasıyla görecektir.
Oyun oynamayı düşünmüyorum masaüstü bilgisayarım var zaten. Dediğiniz gibi Huawei’in MateBook 13 modeline baktım fakat onda da kapağı kapalıyken ekrana basınca içine göçüyor ileride ne olur bilemedim. Onun da işlemcisi MacBook Pro’dan daha düşük diye biliyorum bir türlü karar veremedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı