Bilgisayar mühendisliği için M1 alınır mı?

Alınır, yeni nesil mimari ve yazılım barındırıyor. İşinizi rahatlıkla görecektir. Önemli noktalardan birisi RAM miktarı ve SSD disk.
Teşekkürler
Burada da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Tabi bulabilirse alabilir. Bir de 2 laptop parası da bulmalı. Biraz saygısızca yazdığımı farkındayım kusura bakmayın. Ekran kartı fiyatları harici ekran kartlı bilgisayarların fiyatını uçurdu. Matebook veya MacBook dışında uygun fiyat performans ürünü kalmadı gibi.

Öncelikle geç gördüm kusura bakmayın. Yazılım alanında çalışmıyorum, prodüksiyon üzerine iş yapıyorum. En büyük artıları, stabil ve performanslı olması pilinin inanılmaz uzun süre gitmesi ve hafif olması. Yeni MacBook'lar haliyle daha iyi olacaktır ama daha fazla giriş gelir mi bilmiyorum. M1'li olanlarda şu anlık giriş sıkıntıları mevcut, ekstra hub almanız gerekiyor. Onun haricinde bir sıkıntı yok. Son olarak cidden denildiği gibi mi? sorusuna ise şu videoyla yanıt vereyim. Baştan sona izlerseniz faydalı olacağına inanıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gorgusuz bir zubbe gibi yazfin.

Merhaba ben de bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi / oyun geliştirici olarak bu sorunu yaşıyordum yaklaşık 1 hafta evvel. Özellikle oyun geliştirme gibi alanlara yönelecekseniz ufak ekran ölüm gibi bir şey oluyor gerçekten. Ara sıra oyun oynamayı ben de istediğim için tercihimi Huawei Matebook D16 dan yana kullandım. Ryzen 5 4600H 16 GB Ram 512 SSD konfigrasyonunu seçtim. 16.1 inç ekranı var fakat 15.6 inç laptoplardan daha ufak ekran çerçeve oranı sayesinde. Mac almadığıma pişman olmadım hiç ( Daha önce Macbook Air 2015 kullandım ). Bu yüzden benim önerim o bütçede Matebook D16 olacaktır.
Yukarıda gamebook önerileri gördüm ama bence öyle bir hata yapmayın. Ben monster ile okula gidip geliyordum eskiden. Gerçekten sırtınızda şarj aletiyle birlikte 3 kgye yakın bir şey inanılmaz ağır geliyor bir yerden sonra. Her gün okula 1-2. sınıfta bilgisayar götürmezsiniz belki ama 3-4 te daha çok götürürsünüz hele bir de okurken işe girerseniz her gün yanınızda taşırsınız aleti. O yüzden hafiflik çok önemli

Son düzenleme:
Huawei matebooklarda harici ekran kartı yok sorun olur mu?
Laptopdaki özellik olarak önceliğim ne olmalı peki?

Huawei matebooklarda harici ekran kartı yok sorun olur mu?
Laptopdaki özellik olarak önceliğim ne olmalı peki?
Ryzen 5 4600H var D16 da. Apu işlemci kuvvetli de yani bazı AAA oyunları bile oynatıyor LoL Valorant tarzı oyunları falan. Önceliğiniz yüksek Ram ve SSD bulunması olmalı. Mac'ler kaynak konusunda biraz daha verimliler tabi ama özellikle APU işlemcili bir windows makine aldığınızda 2 GB ram zaten ekran kartına gidiyor. 6 GB ram ile dilediğiniz serilikte iş yapmanız biraz zor. O yüzden 16 öneririm kesinlikle.

10 bin tl nin biraz üzerine çıkabilirim (Max12) bir öneriniz var mı?(ömürlük olabilirse iyi olur)
yazılım için büyük ekran şart değil diyorlar sizce önemli mi?
Başka tavsiyeleriniz varsa beklerim.

10 bin tl nin biraz üzerine çıkabilirim (Max12) bir öneriniz var mı?(ömürlük olabilirse iyi olur)
yazılım için büyük ekran şart değil diyorlar sizce önemli mi?
Başka tavsiyeleriniz varsa beklerim.
Ne yaptığınıza bağlı şart değil. Örneğin bi php geliştiriciyseniz çok şart değil 14 inç de gayet yetiyor. Ama ben 14 inç eski laptobumda oyun yapmaya çalışırken ruhum sıkılıyordu. Bir yanda sahnedeki objeler bir yanda sahne görünümü diğer yanda oyun görünümü altta dosyalar yanda seçili dosyanın özelikleri falan hepsi ufacıktı. Ama 15.6 daha sonra 16.1 inçe geçtiğim zaman rahat rahat geniş ekranda çalışmak çok daha iyi geldi bana. Bu yüzden büyük ekranlı macbooklar 15-16 bin liradan başladığı için bence en iyi fiyat/performans ürünü şu an D16. Tabi herkesin yorumu farklı olabilir saygı duyuyorum. Macler şahane cihazlar macOS harika bir işletim sistemi fakat fiyatları çok cep yakıyor. Yoksa D16 yerine 2016 macbook pro vs almayı düşünmüştüm ama benim için daha makul olanı bu gibi geldi.

Teşekkürler.
Belki ekranı küçük tutarsam, dediğiniz gibi yetmediğinde harici ekran kullanabilirim herhalde.
Kafam bu konuda karışık hangi laptop alsam vede yıllarca kullanmam gerekiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…