Yeni gelecek versiyonun 16" olacağını düşünüyorum çünkü M serisinde 16" model henüz çıkmadı. Eğer düşüncem doğruysa yani bir sonraki çıkacak M işlemcili cihaz 16" olursa, 16 GB RAM ve 1 TB SSD versiyonunun yaklaşık 25-30k gibi bir fiyat olacağını düşünüyorum. Eğer bütçeniz bu civarlardaysa bekleyebilirsiniz. M seri işlemcili bir cihaz alacaksanız RAM'inizin 16 GB olmasını şiddetle öneriyorum, zira RAM ve SSD'nin sonradan değiştirilmesi pek mümkün değil. Çinli mühendisler Apple çipini kırıp RAM ve SSD'yi başarılı bir şekilde yükseltmişler fakat bu fazlasıyla riskli bir işlem olmasının yanı sıra Türkiye'de bunu yapabilecek biri var mıdır bilemiyorum. Eğer RAM'iniz 8 GB olursa yeterli gelmeyen durumlarda Swap Memory durumuyla karşılacaksanız. (yanlış hatırlamıyorsam, RAM'inizin düşük geldiği anlarda SSD'nin bir kısmını RAM olarak kullanıyor.) Bunun sonucunda SSD'nizin ömrü daha da kısalıyor ve bununla beraberinde SSD değişimi pek mümkün olmadığı için SSD'nin ömrü bitince ya cihazı kullanamayacak hale geleceksiniz ya da komple anakartı değiştirteceksiniz, bu da fazlasıyla tuzlu olacak.
Oyun oynamalık bir cihaz olduğunu kesinlikle düşünmüyorum fakat,
bu siteden istediğiniz oyunlarda hangi ayarlarda kaç FPS alabileceğinizi görüntüleyebilirsiniz,
Bu siteden de M1 işlemcinin hangi programlarla uyumlu olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz. (mühendislik programlarınıza vs bakabilirsiniz.)