Bilgisayar mühendisliği için nasıl gelişilir?

Merhaba. Lise 1 öğrencisiyim ve bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ayrıca kedimi nasıl geliştireceğimi bilmiyorum. Öneriniz varsa çok mutlu olurum.

9 10.sınıfta temelden bir şeyler öğrenmeye çalış. 11 12 de sadece derslerine odaklan iyi bir yeri kazanmak icin. Ben bölüme sıfır bilgiyle gitmiştim temelden öğrettikleri icin sıkıntı olmuyor, dediğim gibi ana hedefin iyi bir yeri kazanmak olsun.

Üstteki yazan arkadaşlar güzel açıklamışlar onların dediğini kesinlikle yap birde şunu aklında çıkarma teknoloji hızla ilerliyo ileride sen üniversitesi okuyana kadar yapay zeka her işe el atacak bunuda kenara yazarak hareket et derim.

Merhaba. Lise 1 öğrencisiyim ve bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ayrıca kedimi nasıl geliştireceğimi bilmiyorum. Öneriniz varsa çok mutlu olurum.
Bilgisayar mühendisliği çok geniş bir kavram biraz daha detay verebilirsin yazılım veya donanım olarak nerde olmak istediğine dair. Gelecek yapay zeka ve oyunlar üzerine olacak. Python ile başlamanı tavsiye ederim. Görüntü işleme, NLP, Deep Learning ve Makine Öğrenmesi önceliklerin olursa önün çok açık olur. Bugün düşünüyordum 15 sene öncesine gidip keşke bu kavramları öğrenebilsem diye :D

Dostum amacın mühendislik ise özellikle ingilizce ve matematik konusunda kendini geliştir. Analitik düşünme yeteneği çok önemli. Temel algoritmalar hakkında şimdilik araştırmalar yaparak başla. Kendine gerçekçi bir hedef belirle ve bir programlama dilinin teknik temellerini öğrenmeye çalışarak başla.

6 yıl yazılım ve veritabanı uzmanlığı, veri bilimi, iş zekası eğitimleri verdim. İhtiyacın olduğunda özelden yazarak banada ulaşabilirsin. Yol haritanı çizmek için yardımcı olurum.

Ayrıca senden ricam, mühendislik okumadanda yazılımcı olabilirsin vs. gibi şeyler saçmalayanlardan uzak dur. İyi bir üniversiteden doğru bir şekilde eğitim al. Unutma üniversite sana programlama dili öğretmez. Sana düşünmeyi, mimari kurmayı, mühendislik ilkelerini ve bunların dışında bir çok önemli şeyi öğretir.

Bilgisayar mühendisliği çok geniş bir kavram biraz daha detay verebilirsin yazılım veya donanım olarak nerede olmak istediğine dair. Gelecek yapay zeka ve oyunlar üzerine olacak. Python ile başlamanı tavsiye ederim. Görüntü işleme, nlp, Deep learning ve makine öğrenmesi önceliklerin olursa önün çok açık olur. Bugün düşünüyordum 15 sene öncesine gidip keşke bu kavramları öğrenebilsem diye :D

Çok teşekkürler.

Dostum amacın mühendislik ise özellikle ingilizce ve matematik konusunda kendini geliştir. Analitik düşünme yeteneği çok önemli. Temel algoritmalar hakkında şimdilik araştırmalar yaparak başla. Kendine gerçekçi bir hedef belirle ve bir programlama dilinin teknik temellerini öğrenmeye çalışarak başla.

6 yıl yazılım ve veritabanı uzmanlığı, veri bilimi, iş zekası eğitimleri verdim. İhtiyacın olduğunda özelden yazarak banada ulaşabilirsin. Yol haritanı çizmek için yardımcı olurum.

Ayrıca senden ricam, mühendislik okumadanda yazılımcı olabilirsin vs. gibi şeyler saçmalayanlardan uzak dur. İyi bir üniversiteden doğru bir şekilde eğitim al. Unutma üniversite sana programlama dili öğretmez. Sana düşünmeyi, mimari kurmayı, mühendislik ilkerini ve bunların dışında bir çok önemli şeyi öğretir.
ilkelerini

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı