Bilgisayar mühendisliği için notebook önerisi

C. Engineer

Decapat
Bilgisayar mühendisliği kazandım bu sene hazırlık bitiyor, önümüzdeki 4 sene (duruma göre 5 sene) yazılım, grafik tasarım ve oyun için işlerimi görecek notebook arıyorum. Temmuz ayında Almaya'dan getirteceğim. Merak ettiklerim:
  1. Bölümümle alakalı olarak Quadro ekran kartına ihtiyaç duyar mıyım? Yoksa oyun için Nvidia GeForce ekran kartına yöneleceğim.
  2. Işlemci ve RAM'i yüksek alırsam (i7-9700K + 32 GB RAM) gereksiz harcama mı olur yoksa ihtiyaç duyar mıyım?
  3. Türkiye satış fiyatlarına göre ne kadar bütçe ayırmamı önerirsiniz? (Almanya-Türkiye arası 2-4 bin lira fark ediyor)

En başta programlama için güçlü işlemcili birşey alsan iyi olur. En az işlemci model numarasının sonunda H olan cihazlara bakmalısın. Ne yapacağını bilmiyorum ama en basitinden bir Android studio çalıştırdığında işlemci gücüne ihtiyaç duyacaksın. Animasyon ve modelle tabanlı birşeyler yapacaksan ekran kartı güçlü olmalı. Bu nedenle radeon 540`lardan vs uzak dur. En azından 1050ti/1060 ekran kartlı ve 6 çekirdekli i7 birşey almalısın. K serisi işlemcili cihazlara gücün yetiyorsa mutlaka onlardan almalısın.

Bütçeni söylersen yardımcı olabiliriz. Ama olmazsa olmaz şeyler var, SSD ve CPU gerçekten önemli bileşenler aynı zamanda RAM de yine en az 16 GB olmalı GPU da iyi olduğu zaman tadından yenmez. İşin bide bölüm tarafı var eğer kullanacağın programlar (IntelliJ, Android Studio, Visual Studio) gibi ise CPU gerçekten önemli bir bileşen. Ama grafik işleme için alıyorsan GPU en az 1050Tİ ya da 1060 6GB olmalı.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
  • i7-8750h
  • 16gb ram
  • 256 m.2 ssd
  • 1tb hdd
  • gtx 1060
özelliklerinde bir cihaz alırsam mezun olana kadar beni kurtarır anlaşılan. 12 bin liraya kadar bütçe ayırabilirim (Türkiyede 16 bin liralık notebook demek). Ama yine de harcamaları minimuma indirgemek aynı zamanda performanstan kısmamak istiyorum. Böyle bir cihaz bana ortalama 8 bin liraya mâl olur. Bunlara ek olarak önereceğiniz başka şeyler var mı? (Ekran boyutu, çözünürlük, marka-model)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı