Bilgisayar Mühendisliği İçin Üniversite Tercihi

142110

Kilopat
Katılım
21 Kasım 2016
Mesajlar
440
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selamlar, YKS sonuçları açıklanmasına az bir zaman kaldı. Ben ilk defa girdim sınava fakat bu seneki sınav geçen senekilere nazaran hem zorluk hem de konu soru dağılımı açısından çok daha farklıydı. Sıralama tahminimi o nedenle açık bir aralıkta yapıyorum.

Öncelikle sizden bir ricam var, konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan arkadaşlar lütfen yorum yapıp beni yanıltmayın çünkü bu hayati bir konu.

Şimdi gelelim konumuza. Normalde herkesin 5-10 bin aralığında sıralama beklediği bir öğrenciydim. Fakat bu sene bazı büyük hatalarım oldu, sınav anında beklenmedik şeyler yaşadım ve maalesef gelecek sıralama 15-35 bin arası gibi duruyor. Ben de bunu ikiye böldüm 15-20 bin ve 20-35 bin olarak. Bu aralıklardaki üniversiteleri listeledim.


15-20 bin:
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)(Burslu) 16330

20-30 bin:
TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (Almanca) 24038

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 27489

ANKARA ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 30214

EGE ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği 31379

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)(Burslu) 32293

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 33624

Şunu belirteyim; iş hayatıma kesinlikle yurt dışında başlamak istiyorum, burada kalmak istemiyorum. Gidebilirsem Yüksek Lisansta gideceğim, gidemezsem de iş hayatında kesinlikle gitmeyi düşünüyorum Avrupa veya Amerika'ya. Cevaplarınızı buna göre verirseniz sevinirim.

Şimdi sizlere maddeler halinde birkaç sorum olacak.

1. Etrafımdaki herkes üniversite adının mühendislikte çok önemli olduğunu söylüyor (İTÜ, ODTÜ, Hacettepe gibi) gerçekten söylendiği kadar önemli mi yoksa asıl önemli olan üniversite okurken kendimizi ne kadar geliştirdiğimiz mi?

2. Mezuna bırakıp 5-10 bin sıralama yaparak Bahçeşehir, Hacettepe gibi yerleri mi yazmalıyım? Yoksa gereksiz risk mi? Mezuna kalırsam 5-10 en düşük 15 bin sıralama yapabileceğimi düşünüyorum fakat mezun psikolojisine girip her şeyi batırma ihtimalim de var. Ayrıca çok yoruldum tekrar bu maratona girebilir miyim bilmiyorum.

3. Listelediğim üniversiteler hakkında bilginiz var mı? Varsa yorumunuz ne?

4. Listelediğim üniversitelerden hangisini seçmeliyim?

5. Yurt dışına gitmek zor mu? Hayal mi?

Herkese cevapları için teşekkür ediyorum şimdiden.
"Öncelikle sizden bir ricam var, konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan arkadaşlar lütfen yorum yapıp beni yanıltmayın çünkü bu hayati bir konu.

Şimdi gelelim konumuza. Normalde herkesin 5-10 bin aralığında sıralama beklediği bir öğrenciydim. Fakat bu sene bazı büyük hatalarım oldu, sınav anında beklenmedik şeyler yaşadım ve maalesef gelecek sıralama 15-35 bin arası gibi duruyor. Ben de bunu ikiye böldüm 15-20 bin ve 20-35 bin olarak. Bu aralıklardaki üniversiteleri listeledim. "

Bu kısmı nedense gözükmüyor moderatör arkadaşlar düzeltirse sevinirim.
 
Son düzenleme:
Bence seneye yine sınava gir, Boğaziçi Üniversitesi için zorla. Bildiğim kadarıyla Türkiye'nin en iyi bilgisayar mühendisliği bölümü oranınmış.
 
Bence seneye yine sınava gir, Boğaziçi Üniversitesi için zorla. Bildiğim kadarıyla Türkiye'nin en iyi bilgisayar mühendisliği bölümü oranınmış.

İşte bu yüzden bilmeyen yorum yapmasın dedim hocam. Boğaziçi 429 gibi uçuk bir sıralamayla alıyor bakın puan değil sıralama. Ben seneye girsem yapabileceğim maksimum sıralamayı gerçekçi bir şekilde ifade ettim. Yine de teşekkürler.
 
1- Özellikle ilk işine girerken önemli. Sonrasında daha çok icraatlerine bakıyorlar.
2- Bence iş görür bir sıralama. 100 bin, 200 bin sıralama ile "mühendislik" okuyanlar var.
3- Bilgi Üniversitesinde 1 yıl okudum. Kağıt üzerinde okudum. Adam akıllı derse girmedim. Açıkçası zor geçinen bir babanın evladı olarak yemek ücreti bile tabiri caizse koydu bana. Matematik dersine girdim birkaç kere. Herif cins. Başka yöntemle soruyu çözünce kabul etmiyor. Boğaziçi mezunu ismi Abdullah (idi galiba) olan bir hoca vardı. Şu an bakınca bulamadım. Herif beni deli etmişti. Onun dışında genel olarak iyi okullar diye bilinirler. Yine de hocalarının nereden mezun olduklarına bak. Mesela Marmara Teknoloji Fakültesi hocaları cins bölümlerden mezun. Kocaeli hocaları da elektrik mezunu.
Ha bu arada, Bilgi'ye gittiğinde (daha doğrusu gidersen/yazarsan) burslu girenlerin o bölüm nüfusunun %10'u kadar olduğunu unutma. Zekaya hakaret olarak söylenebilecek argo kelimeleri hak eden birçok kişi seninle aynı derslere girecek. Dersin düzenini bozmakta üstlerine yok. Saçma saçma sorular soruyorlar.
4- En son yazacağım. Vaktim olmazsa birkaç saat sonra da olabilir. Direkt hepsini yaz demem ama bunları göz önüne al, araştır.
5- Erasmus ile gidileni sayıyorsan o kadar da zor değil. Sonrası elbet zordur. İlk başlangıcı yurt dışında yapman çok zor bence. Lisans sonrasında yurt dışında yüksek lisans yaparsan orası başka. Öne çıkacak şeyler yapmalısın. Yurt dışı kısmında pek bilgim yok maalesef.
Bilgi, Marmara, Yıldız, Gebze Teknik, Ege, Dokuz Eylül ve Ankara'yı yazardım senin yerinde olsam. Sıralama olarak puanlarını değil, hangisini daha çok istiyorsan ona göre yaz. Atıyorum Marmara evine daha yakındır, Diğerlerinden önce onu yazarsın. Bu işlem bazılarını ölü tercih yapar ama yine de böyle tercih yapılmasından yanayım.
Türk-Alman'ı yazmazdım çünkü ne Almancayı ne de Almanya'yı seviyorum. Tam emin olmamakla beraber Erasmus gibi bir şey ile Almanya'ya gidiliyordu galiba. Hatta bir şekilde çift diploma alma gibi bir şeyin olması lazım. En azından aklımda öyle kalmış. Deneyebilirsin.
 
Son düzenleme:
@Vavien. öncelikle vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Dün araştırmalarım sonucu sıralamam ne gelecek belli değil ama yüksek ihtimal tutacağını düşündüğüm Gebze Teknikte karar kıldım gibi duruyor. Daha okurken %42, mezun olduktan sonra %98 iş bulma oranı var. Akademisyenlerinin %70'i ABD çıkışlı olduğundan yurt dışında yüksek lisans için yardımcı oluyorlarmış. Araştırmalarıma devam edeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı