Bilgisayar mühendisliği için YKS'de kaç puan yapmak gerekiyor?

Bilgisayar mühendisliği bölümü, üniversiteye giriş sınavlarında sayısal alan kapsamında değerlendirilir. Örneğin; Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde 2023 senesinde yerleşen son kişinin puanı 547,16, başarı sıralaması ise 315'tir.

Neresi ilk 100k.

Bilgisayar mühendisliği bölümü, üniversiteye giriş sınavlarında sayısal alan kapsamında değerlendirilir. Örneğin; Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünde 2023 senesinde yerleşen son kişinin puanı 547, 16, başarı sıralaması ise 315'tir.

Burada önemli olan başarı sıralaması mi yoksa puan mi?

Bilgisayar mühendisliği istiyroum bunun için kaç puan gerekir bilen var mı?
Gideceğin yere göre, vakıf-devlete göre değişiyor. Arkadaşlar 100k yazmış ama anlamadım tam. Mühendislikler taban 300k değil mi ? Evet, 100k'lık bir yere girmek ileride daha iyi olur ama illaha 100k yapman gerekmiyor benim bildiğime göre.

Son düzenleme:
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliği için çok mu çalışmak lazım.

Gideceğin yere göre, vakıf-devlete göre değişiyor. Arkadaşlar 300k yazmış ama anlamadım tam. Mühendislikler taban 300k değil mi? Evet, 100K'lık bir yere girmek ileride daha iyi olur ama illaki 100k yapman gerekmiyor benim bildiğime göre.

Gideceğin yere göre, vakıf-devlete göre değişiyor. Arkadaşlar 300k yazmış ama anlamadım tam. Mühendislikler taban 300k değil mi? Evet, 100K'lık bir yere girmek ileride daha iyi olur ama illaki 100k yapman gerekmiyor benim bildiğime göre.

Devlet.

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliği için çok mu çalışmak lazım.

Devlet.
ilk 2k'ya girmeniz lazım en az.
1721581308555.png

Mühendislikler en en en düşük 300k'dan başlar. Google'a ''Bilgisayar Mühendisliği Sıralama'' yazarsan görebilirsin.

YKS ile alakalı anlamadıgim şey taban puan mi önemli yoksa başarı sıralaması mi neye bakiyorlar.
Sadece başarı sıralaması önemli olan. İster 250 puanla ilk 200 300k ya gir önemi yok puanın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı