Bilgisayar mühendisliği ile çift ana dal tavsiyesi

Ak47User

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Elektrik elektronik mühendisliği düşünüyordum fakat bir tanıdık yapay zeka ve grafik kodlama için fizik ile yaptığını söyledi. Sizce hangi bölüm bana iş bulma konusunda büyük bir artı olur ve daha doğrusu çap yapmak genel anlamda mantıklı mı?

Çap yapmakta bir mantık göremiyorum. Tabi hem makine hem inşaat mühendisi olup hayatının sonuna kadar şantiye şefliği kovalamayacaksan.

2 diplomaya sahip olmam bana daha çok iş imkanı sunmaz mı peki?

ÇAP yapanlar kızacak ama sana bu soruyu şöyle sorayım :

Bir iş yerinin patronusun 1 mühendis alacaksın. Karşında 2 tane aday var.
1 - Hem bilgisayar hem elektrik elektronik mühendisliği bitirmiş. Profil bu kadar.
2 - Diğeri sadece bilgisayar mühendisliğini bitirmiş ama part time çalışmış aynı zamanda, güzel bitirme projesi yapmış. Teknofest kovalamış, yarışmalara katılmış ya da hiç değilse 1 yıllık iş deneyimi var ve yapmasını istediğin işi biliyor.

Hangisini alırsın ?

Cevap yeterince açıksa o zaman hiç bilmediğin bir sebep ekleyim birde. "Over Qualified" yani pozisyon için fazla gelir bu adam derler bu sebepten de işe giremeyebilirsin.

İki diploman var diye iki maaş alamazsın. Bir yerde uzmanlaşıp, uzmanlaştığın alanda iş bulduğunda ve kıdemlendiğinde iki maaşı yakalarsın.

İki diploman var diye iki uzmanlığın olamayacak. Birinde iş bulup çalışacaksın diğerini unutup ancak genel kültür bilgisi aklında kalacak.

Bunları 20 li yaşlarından hayal dünyamın içerisinden çıkarıp yazmıyorum. 40'lı yaşlarımdan, deneyimlerimden yazıyorum.

Elektrik anadalı olup bilgisayar çap yapan biri olarak fikrimi belirteyeyim.
Eğer bitireyim, iki diplomam olsun amacıyla yapacaksan önermem. Sen niye yapıyorsun o zaman dersen şöyle açıklayayım. Ben bilgisayar müh. yükseklisans ön şartlarındaki dersleri tamamlamak ve birkaç seçmeli ders almak için çapa girdim. O dersleri verdikten sonra çaptan ayrılcam ve aldıklarım anadala transfer olacak. Çapı bitirme hedefim yok.

Diğer arkadaşların da belirttiği gibi en mantıklısı aslında istediğin alanda uzmanlaşmaya başlamak.

Elektrik anadalı olup bilgisayar çap yapan biri olarak fikrimi belirteyeyim.
Eğer bitireyim, iki diplomam olsun amacıyla yapacaksan önermem. Sen niye yapıyorsun o zaman dersen şöyle açıklayayım. Ben bilgisayar müh. yükseklisans ön şartlarındaki dersleri tamamlamak ve birkaç seçmeli ders almak için çapa girdim. O dersleri verdikten sonra çaptan ayrılcam ve aldıklarım anadala transfer olacak. Çapı bitirme hedefim yok.

Diğer arkadaşların da belirttiği gibi en mantıklısı aslında istediğin alanda uzmanlaşmaya başlamak.

Çok mantıklı bir gerekçe. Böyle bir vizyona sahip olup plan yapabilmene imrendim. Umarım iyi yerlere gelirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı