Bilgisayar mühendisliği nasıldır?

Katılım
8 Ocak 2023
Mesajlar
1.348
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
kocaeli, derince
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 işlemci , B450M PRO-VDH MAX anakart , xpg 16gb(2x8) ram.
Cinsiyet
Erkek
Ben daha 14 yaşındayım ve bilgisayar parçalarına çok ilgiliyim iç içeyim. İleride de bununla ilgili bir meslek seçmek istiyorum.
Bilgisayar mühendisi olan biri ne yapar. Ucu açık iş alanları var mı?

Karşıma meslek olarak hep yazılım ile alakalı şeyler çıkıyor. Kendimi yazılım alanına hazırlamak için ne yapabilirim?
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Ülkemizde donanım ile alakalı pek birşey yapılamıyor bu yüzden yazılım daha çok öne çıkıyor. Bilgisayar Mühendisiliğinin diğer mühendislik dallarından ayıran en önemli şey uçsuz bucaksız bir alanının olmasıdır. Web geliştiricisi , oyun geliştiricisi , veri tabanı uzmanı , vb.. alanları var sayamayacağım kadar çok bunları internette aratıp bulabilirsin. Eğer bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsam donanım ilgisinin yanı sıra mutlaka yazılım konusunda da ilgili olmalısın. İleriki hayatında hep araştıracaksın durmaksızın yeni şeyler öğreneceksin bu yüzden yazılımdan ve araştırmadan bıkmamak lazım buna kendini hazırla. Üniversiteye başlayınca ( ki benim sana önerim lise yıllarını boş geçirme algoritma mantığını kavrayıp ufak ufak uygulamalar geliştirmeye başlaman) kendini geliştirmezsen üniversiteyi boş geçirirsen kimse sana iş vermez işsiz kalırsın. Ve yabancı dil öğrenmen lazım türkçe kaynaklar çok sınırlı ve asıl iş imkanı yurt dışında var. Temelini oturttuktan sonra hangi alanda çalışmak istiyorum diye bir araştırma yap. Sonra bu alanda kullanmak üzere temel bir yazılım dili öğren (hiçbir yazılım dilini yüzde yüz öğrenemezsin ne kadar ustalaşırsan projelerin daha iyi olur ve iş bulma imkanın o kadar artar) sonra tercihe ve alanına göre projeler geliştirmeye başla ve en önemlisi bir github ve linkedin hesabı kur projelerini buralara yükle ileride çok işine yarayacak.
 
Son zamanlarda (7-8 yıl) teknoloji gelişiyor ve bu alanda oldukça her şey popüler oldu hemen hemen herkes Türkiye'de dahil olmak üzere herkes bu alana yöneliyor evet ama bir alana bu kadar yığılma olursa bazi kendi geliştiremeyen veya bu alana yeni atılan insanlar işsiz kalma olasılığının olabileceğini düşünüyorum sektörün içinde olan birisi olarak eğer ben bu işi yaparım diyorsan gir ama şu anda Türkiye'de gereksiz şişirilmiş şekilde anne baba çocuklarını bilgisayar bölümlerine gönderiiyor ileride sıkılabilirsin sıkılmam diye bir şey deme çoğu insan üniversite önemli değil insan kendini geliştirmeli derse fazla inanma Hakkari'de ki herhangi bir bilgisayar bölümü ile boğaziçinde ki eğitim aynı değil üniversite sana giriş seviyesinde bilgi verecek gerisini sen araştırıp öğreneceksin staj vs bulurken yaptığın projelere göre işe alınırsın alınmazsın ama hangi üniversitede okudugunda bence önemli yani bu sektör %10-20 okul ismi geri kalan %80-90 senin kendini geliştirmene bakıyor.
 

Geri
Yukarı