Bilgisayar mühendisliği okunmalı mı?

numancan56

Hectopat
Katılım
21 Eylül 2018
Mesajlar
138
Merhaba arkadaşlar, ben şu anda 12.sınıf öğrencisiyim yaklaşık 5 ay sonra bölüm tercihi yapacağım. Ben ilk 7 yaşımda bilgisayarım olduğundan beri bilgisayarla ilgiliyim ve hep bilgisayar mühendisi olmak istedim, şimdi ise çoğu kişiden fazla mezun verdiği için pastanın çok bölündüğünü ve iş imkanının azaldığını duyuyorum. Aklım çok karışık yaklaşık olarak bi 10-30 bin sıralama yapabileceğimi düşünüyorum. Bu sıralamaya yıldız teknik Marmara gibi üniversiteler geliyor, sizce ne yapmalıyım? Her türlü fikre açığım, fikirleriniz benim için çok önemli. Bir de başka bir işte çok mutlu olacağımı düşünmüyorum.
 
Bir insanın yaptığı iş kesinlikle sevdiği iş olmalı. Sevmediğin bir işten ayda 1 milyon dolar kazansan bile o işi hiç sevmediğin için hayattan zevk alamazsın. Sen sen ol sevdiğin işi yap dostum! (yurt dışı imkanın varsa yurt dışı öneriyorum)
 
Maalesef yapabileceğini düşünmekle olmuyor. Denemelerdeki netlerin neler? Tabii ki sevdiğin, istediğin işi yapmalısın. Hakkıyla, severek yaparsan işsiz kalmazsın. İşsizlerin çoğu iş aramayı bilmedikleri ya da iş beğenmedikleri için bu haldeler. Zaten bahsettiğin seviyede bir öğrenci isen iş bulman da kolay olacaktır. Gidip 270.000 sıralama ile Batman Üniversitesi mezunu birisi iş bulamıyorum derse güler geçerim, bilgisayar mühendisleri iş bulamıyor diye ağlamak yerine.
 
Pasta her meslekte bölünük durumda. Düzgün bir işe girebilmek için mesleğini sevmekten ziyade diğerlerinden sıyrılman lazım. Yan dal, çift anadal, yüksek lisans, 3. yabancı dil, doktora vs. kendini o konuda ilerletmen daha önemli.
 
Verebileceğim tek tavsiye, tavsiye alma. Yapabileceğin en yüksek neti yap, tercih zamanı geldiğinde istediğin bölümleri kendin yaz. Rehberlik öğretmenin değil.
 
Her işte artık pasta bölündü. Ekmek artık aslanın ağzında değil midesinde. Senin diğerlerinden farkın olması lazım. Yabancı dil, program filen öğrenirsen işsiz kalmazsın.
 
Eğer ki istiyorsan tabiki de seçmelisin.
Sevdiğin işte başarılı olursun mutlaka.
 

Teşekkür ederim
 

Yurtdışında üniversite okumaktan mı bahsediyorsun yoksa üniversite sonrası yüksek lisans için mi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…