Bilgisayar mühendisliği okunmalı mı?

numancan56

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben şu anda 12.sınıf öğrencisiyim yaklaşık 5 ay sonra bölüm tercihi yapacağım. Ben ilk 7 yaşımda bilgisayarım olduğundan beri bilgisayarla ilgiliyim ve hep bilgisayar mühendisi olmak istedim, şimdi ise çoğu kişiden fazla mezun verdiği için pastanın çok bölündüğünü ve iş imkanının azaldığını duyuyorum. Aklım çok karışık yaklaşık olarak bi 10-30 bin sıralama yapabileceğimi düşünüyorum. Bu sıralamaya yıldız teknik Marmara gibi üniversiteler geliyor, sizce ne yapmalıyım? Her türlü fikre açığım, fikirleriniz benim için çok önemli. Bir de başka bir işte çok mutlu olacağımı düşünmüyorum.

Bir insanın yaptığı iş kesinlikle sevdiği iş olmalı. Sevmediğin bir işten ayda 1 milyon dolar kazansan bile o işi hiç sevmediğin için hayattan zevk alamazsın. Sen sen ol sevdiğin işi yap dostum! (yurt dışı imkanın varsa yurt dışı öneriyorum)

Maalesef yapabileceğini düşünmekle olmuyor. Denemelerdeki netlerin neler? Tabii ki sevdiğin, istediğin işi yapmalısın. Hakkıyla, severek yaparsan işsiz kalmazsın. İşsizlerin çoğu iş aramayı bilmedikleri ya da iş beğenmedikleri için bu haldeler. Zaten bahsettiğin seviyede bir öğrenci isen iş bulman da kolay olacaktır. Gidip 270.000 sıralama ile Batman Üniversitesi mezunu birisi iş bulamıyorum derse güler geçerim, bilgisayar mühendisleri iş bulamıyor diye ağlamak yerine.

Pasta her meslekte bölünük durumda. Düzgün bir işe girebilmek için mesleğini sevmekten ziyade diğerlerinden sıyrılman lazım. Yan dal, çift anadal, yüksek lisans, 3. yabancı dil, doktora vs. kendini o konuda ilerletmen daha önemli.

Her işte artık pasta bölündü. Ekmek artık aslanın ağzında değil midesinde. Senin diğerlerinden farkın olması lazım. Yabancı dil, program filen öğrenirsen işsiz kalmazsın.

Bir insanın yaptığı iş kesinlikle sevdiği iş olmalı. Sevmediğin bir işten ayda 1 milyon dolar kazansan bile o işi hiç sevmediğin için hayattan zevk alamazsın. Sen sen ol sevdiğin işi yap dostum! (yurt dışı imkanın varsa yurt dışı öneriyorum)

Yurtdışında üniversite okumaktan mı bahsediyorsun yoksa üniversite sonrası yüksek lisans için mi

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı