Bilgisayar mühendisliği okunulur mu?

1kedi7beni

Hectopat
Daha fazla  
Henüz 10. sınıfım bilgisayarlar ile aşırı ilgiliyim LGS'den 350 gibi rezil bir puan aldım ancak şu ana kadar çok çalıştım ve şu anda TYT AYT denemelerinde 300 puan ve üzerini gördüm netlerimi artırırsam bu iki senede daha çok ilerleyeceğim. Ve gelecekte bir baltaya sap olmak için kendi çapımda puanları olan bölümlere bakarken bulunduğum şehirde 2022'de 319 ile bilgisayar mühendisliğine gidildiğini gördüm yazılım ile ilgilenirim. Tabii ki de ilk olarak malum sebeplerden ötürü nu işin kazancını ardından atanma, iş bulma ihtimallerine baktım ve gayet yeterli gözüküyordu kağıt üzerinde rehber hocam ise çalışıp bilgisayar mühendisliğine gitmemin benim adıma iyi olacağını söyledi. Bu işin aslı astarı nedir puan ve yüzdelik dilimi ortalama hangi rakamlardan başlar? 2024'te ne olur? Bu bölüm nasıl ve okunur mu? Bu son pürüzler için siz çok zeki teknoloji dehalarından bilgi almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar mühendisliği okunur, benim de hedefim öyle yazılım üzerinden gitmeyi düşünüyorum. LGS'den düşük aldım diye pek takma önemli olan verimli çalışmandır kendine sıkılmayacağın bir program hazırla zaman geçtikçe çalışma saatini az az arttır mutlaka iyi bir puan alırsın.

Okulundaki eğitim iyi olmasa bile artık youtube'da onlarca hoca var. İnternetin varsa istediğin zaman ders dinleyebilirsin. Yani LGS'den iyi puan alamadığın için iyi bir liseye gidemediysen bile youtube ile bu açığı kapatabilirsin.
Üniversite sınavında puandan ziyade sıralama daha önemli. Sınav kolay olduğunda herkes daha çok net yapar, dolayısıyla puanlar yüksek olur. Sınav zor olduğunda herkes düşük net yapar, puanlar düşük olur. Bu nedenle bölümlerin puanlarından ziyade sıralamalarını dikkate almalısın.
Şu an mühendislikte 300 bin barajı var. Yani bir mühendislik programına(bazı mühendislikler istisna) girebilmek için en kötü AYT'ye giren yaklaşık 1.8-2 milyon kişi arasında ilk 300 bin'e girmelisin. Şu an en düşük puanlı bil. müh. bölümüne 299-300 bin sıralama yetiyor. Senin şehrindeki üniversite muhtemelen daha iyi bir sıralama gerektiriyordur. Bunun yüzdelik dilimini sen hesaplarsın. Büyükşehirlerdeki üniversitelerin sıralamaları daha ileride olduğundan o üniversitelere girmek için 300 bin sıralama yeterli olmayacaktır.
Sayısalda çoğu kişi bil. müh. okumak istediği için sıralamaları her sene ilerliyor. Muhtemelen 2024'e kadar maalesef daha da ilerleyecek.
Önünde yeterince zaman var. Önündeki zamanı boş geçirmezsen bilgisayar mühendisliği bölümüne girebilirsin. 👍

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı