Bilgisayar mühendisliği okunur mu?

Hocam işten çıkarıyorlar evet haklisiniz ama kendimizi yeterince geliştirirsek iş buluruz diye düşünüyorum, zaten amacım ömür boyu maaşlı çalışmak değil, belli bir süre çalışıp tecrübe edinip sektörün işleyişini öğrenip kendim birşeyler yapmayı planlıyorum.

Bu iceriklere bakip is bulamayacagiz degerlendirmesi yapmak cok mantikli degil. Zira Turkiye'de AI'in herhangi birinin isini almisligi yok ama is bulamiyorsun son 2 yildir. Keza bu isten cikarmalarin cok cok yuksek bir cogunlugu yine AI ile alakali degil. 2 yil once yapay zekanin daha y'sini konusuyorken de buyuk sirketlerde binlerce calisan isten cikariliyordu. Bunlarin cogu ekonomik kaynakli. Yine AI'in en az vuracagi yerlerden birisi de cok yuksek ihtimalle bankalar olacak. Oralardaki sistemi yapay zekaya kolay kolay emanet etmezler. Anthropic CEO'sunun vs. dedikleri safi pazarlama zaten ayni Jensen Huang'da oldugu gibi.

Bu iceriklere bakip is bulamayacagiz degerlendirmesi yapmak cok mantikli degil. Zira Turkiye'de AI'in herhangi birinin isini almisligi yok ama is bulamiyorsun son 2 yildir. Keza bu isten cikarmalarin cok cok yuksek bir cogunlugu yine AI ile alakali degil. 2 yil once yapay zekanin daha y'sini konusuyorken de buyuk sirketlerde binlerce calisan isten cikariliyordu. Bunlarin cogu ekonomik kaynakli. Yine AI'in en az vuracagi yerlerden birisi de cok yuksek ihtimalle bankalar olacak. Oralardaki sistemi yapay zekaya kolay kolay emanet etmezler. Anthropic CEO'sunun vs. dedikleri safi pazarlama zaten ayni Jensen Huang'da oldugu gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Okunur, dünyada yapılacak en iyi 5 meslekten biri bilgisayar mühendisliği. Okul da önemli tabii, ama ne insanlar gördüm dandik okullardan mezun olup da en prestijli kurumlarda çalışan.Mühendis kafasıyla kendini geliştirdiğin sürece önü açık bir meslek.

Ilk 25 saniyeyi izlese yeterdi zaten ama izlememiş.

:D

Hocam zaten kendimi bildim bileli ilgim var hem bilgisayar parçalarının işleyişine hemde yazılıma ve evet kendimi geliştirmem gerektiğinide biliyorum ama bazıları o kadar kötülediki gebze teknik çok daha iyi özyeğine giderek büyük hata etmişsin falan diye öyle bi anlattılar ki sanki ülkenin en kötü yerine gidiyormuşum gibi.
Birşey soracağım, yanlış okumadiysam eğer Yös ile kazandım demiştiniz herhalde ücret olarak ne kadar alıyorlar ortalama? Bu yıl yös ile Bilgisiyar Mühendisliği deneyeceğim de.

Bilgisayar Mühendisliğinin artık Açıköğretim İşletmeden farkı yok her yer işsiz bilgisayarcı kaynıyor. cesareti var olan okusun..

İşsiz kalınca sonra devlete kabahat bulmayın..
Bende yakında ceng e başlayacağım. Benim şahsi düşüncem zaten kendi geliştirmemiş mezunları geçmenin zaten çok zor olmadığı, zaten ondan sonra rekabet ve yoğunluk azalmış olmuyormu? Yanlış mı düşünüyorum? Siz de ceng bitirip IT alanında tecrübeniz var sanırım ne tavsiye edersiniz?

Birşey soracağım, yanlış okumadiysam eğer Yös ile kazandım demiştiniz herhalde ücret olarak ne kadar alıyorlar ortalama? Bu yıl yös ile Bilgisiyar Mühendisliği deneyeceğim de.
Hocam eğer türkiyede lise okuduysanız bu sene son idi artık giremezsiniz, birde fiyatlar okulda okula değişiyor ben vakıf seçtim diye pahalı ama devletede gitseniz 80 100k falan harç parası alınıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı