Bilgisayar mühendisliği okunur mu?

Efsane2512

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
No.1 - Koyu Siyah
03:00 ────────────● ∞
⇆ㅤ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ↻
Bu yıl 11. sınıfa geçtim, yazılıma ilgim var, bu yüzden üniversite sınavına hazırlanıyorum. İyi bir eğitim almak için kaç binlik bir okula gitmek gerekir? Dersleri zor mu? Mezun olduktan sonra iş bulamama durumu var mı? Açıklar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
kaç binlik okul muhabbetini bilemem ama ilk olarak ilgin olan şey ile para kazanman seni dünyadaki çoğu insandan daha mutlu edecek.
ikincisi şu an sistemin eksikliği yüzünden üni diploması ya da meslek eğitimi geçim sağlamak için yetersiz gelebilir fakat bu sistemler sürekli olarak değişen sistemler. Eğer sevdiğin bir alanda eğitim görürsen mutlaka o alanda kendini geliştirir, açıkları görür ve çalışacak, geçimini sağlayacak bir yol bulursun.
Ben bir web tasarım uzmanıyım, 8 sene oldu. Alaylıyım. bir çok dil biliyorum, kendi başıma öğrendim fakat çok hata yaptım.
Açıklayayım; Önce yazılıma olan ilgimden python dilini öğrendim. şu an pek bir işime yaramıyor açıkçası 6 ayımı verdim geceli gündüzlü. sonra fluter için dart dilini öğrendim sandım ki mobil geliştirici olacağım. aslında istediğim o da değilmiş meğer. sonraki yıllarda html css js vs vs derken bugün ki halimi almam yıllarımı aldı. ilk başta gerçekten ne istediğimi bilsem işler biraz daha farklı olurdu.
demek istediğim şu, yazılıma ilgin var ama hangi alana? backend, frontend, makine öğrenimi, yapay zeka, mobil yazılım siber güvenlik ?
bunların hepsi yazılım fakat çok farklı kulvarlar önce bu ince ayrıntıyı ortadan kaldırmanı öneririm. Sonrası çorap söküğü.

@WebDude bundan 5-6 yıl sonra sektörde junior olarak yer olur mu? Ben oyun yapmak için C# öğreniyordum, şu an (Türkiye'de) oyun sektörü çok iyi gelişiyormuş doğru mu?

Okunmaz, okunur diyenler neye göre diyor acaba?
İş bulamayan yığınla insan var. Tanıdıklardan 7 8 kişi var bilgisayar üzerinden bölüm okuyup hala işsiz olan. Zaten önüme gelen insanın 10 tanesinden 7 si bilgisayar okuyorum diyor. İş yok. Okunmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı