Bilgisayar Mühendisliği ve Üniversite Hakkında

mussssa

Hectopat
Merhaba arkadaşlar 15 yaşındayım Lise 1 öğrencisiyim 1.dönemimi Teşekkür alarak bitirdim hedefim 6.sınıftan beri Bilgisayar Mühendisi olmak hedef üniversitelerim ise İTÜ,ODTÜ gibi Üniversiteler Babamla konuşuyoruz bunları eğer iyi bir üniversite olmazsa yurtdışında okutacak beni şimdi sorum şu Bilgisayar Mühendisliği-Güvenlik Yazılımları bölümünü istiyorum sizce Güvenlik Yazılımları bölümünü seçmelimiyim ?
başka hangi bölümleri önersiniz gelecek açısından ?

Güvenlik olayı çok büyük bir olay. Güvenlik işinde iyi paralar var. Bilgi güvenliği konusunda uzmanlaşırsan çok iyi yerlere gelirsin. Sürekli bu alan büyüyor. Bilgilerin önemi artıyor. Saldırı artıyor. Korumak gerekiyor. Tavsiye ederim bu alan üzerine yoğunlaş. Yazılım mühendisliği de olabilir iki alan da çok iyi alanlar.

Güvenlik olayı çok büyük bir olay. Güvenlik işinde iyi paralar var. Bilgi güvenliği konusunda uzmanlaşırsan çok iyi yerlere gelirsin. Sürekli bu alan büyüyor. Bilgilerin önemi artıyor. Saldırı artıyor. Korumak gerekiyor. Tavsiye ederim bu alan üzerine yoğunlaş. Yazılım mühendisliği de olabilir iki alan da çok iyi alanlar.
Sizinle aynı fikirdeyim Fatih Bey Güvenlik yada Yazılım mühendisliğini istiyorum bende, Teşekkürler. Birde yurtdışında özel olarak önerebileceğiniz bir üniversite var mı ? ben yurtdışında istiyorum üniversiteyi okumak ?

Tek bir tavsiyem var, bu işlerden uzak durun. İşin stresi ayrı, gecesinin gündüzünün olmaması ayrı, anlayışsız insanlarla muhatap olmak zorunda olmak ayrı, hata yapma lüksünün olmaması (özellikle de güvenlik uzmanlığında) ayrı bir dert. 6 yıla yakın bir süre sistem mühendisi olarak kurumsal danışman, uzak masaüstü destek uzmanı ve üst yapı kurulumcusu olarak çalıştım, şu anda bu kadar yılın birikimini ve okuduğum üniversiteyi çöpe attım. 3D modelleme ve animasyon için 3ds Max ile Maya eğitimlerine başlıyorum yakında.

Dışarıdan görüldüğü kadar cazip bir iş değil bu. Huzurlu bir hayat istiyorsanız seçeceğiniz en son mesleklerden biri bilgisayar mühendisliği ve buna bağlı olan diğer mühendislik alanlarıdır. Sağlam kurumsal portföye sahip olmak ya da büyük bir şirkette bu işi yapmak iyi bir kazanç sağlıyor ama huzur olmadan paranın bir önemi kalmıyor. Özellikle de hevesle pazar günü için yapılan planlar suya düştüğü zaman her şeye lanet ettiriyor.

Son düzenleme:
Tek bir tavsiyem var, bu işlerden uzak durun. İşin stresi ayrı, gecesinin gündüzünün olmaması ayrı, anlayışsız insanlarla muhatap olmak zorunda olmak ayrı, hata yapma lüksünün olmaması (özellikle de güvenlik uzmanlığında) ayrı bir dert. 6 yıla yakın bir süre sistem mühendisi olarak kurumsal danışman, uzak masaüstü destek uzmanı ve üst yapı kurulumcusu olarak çalıştım, şu anda bu kadar yılın birikimini ve okuduğum üniversiteyi çöpe attım. 3D modelleme ve animasyon için 3ds max ile Maya eğitimlerine başlıyorum yakında.

Dışarıdan görüldüğü kadar cazip bir iş değil bu. Huzurlu bir hayat istiyorsanız seçeceğiniz en son mesleklerden biri bilgisayar mühendisliği ve buna bağlı olan diğer mühendislik alanlarıdır. Sağlam kurumsal portföye sahip olmak ya da büyük bir şirkette bu işi yapmak iyi bir kazanç sağlıyor ama huzur olmadan paranın bir önemi kalmıyor. Özellikle de hevesle pazar günü için yapılan planlar suya düştüğü zaman her şeye lanet ettiriyor.
Bende bilgisayar mühendisi olmak istiyordum ama sayenizde soğudum.

kimi hoşlanır kimi hoşlanmaz tercih meselesi bu inşaat müh de bana göre çok sıkıntılı meslek sen itü mezunu olmuşsun işçilerle beraber iş öğretiyorlar başta çok büyük sıkıntı dediğim gibi yeteneklerine ve hobilerine göre seçersin mesleğini şu puanı aldın git şunu oku diye değil?

Sizinle aynı fikirdeyim Fatih Bey Güvenlik yada Yazılım mühendisliğini istiyorum bende, Teşekkürler. Birde yurtdışında özel olarak önerebileceğiniz bir üniversite var mı ? ben yurtdışında istiyorum üniversiteyi okumak ?

Önerebileceğim iyi bir üniversite yok maalesef. Ama tavsiyem çok iyi araştırmanız. Yurtdışında okumak o kadar da koaly değildir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı