Bilgisayar mühendisliği vs tıp

Gerçek hayatta da öyle olsa güzel olurdu.

Yiyecek İçecek / Sağlık / Teknoloji / Enerji

Bu sektörlerin ölmesi için İnsanların ölmesi gerekiyor. Teknolojiyi de durdurana aşk olsun.
Bu alanlardan bölümler seçilmesi mantıklı olur kendimce.

10 sene boyunca çalışıp 10 sene sonra dünyanın her yerinde saygı duyulan bir meslek olan tıpı seçiyorum fakat 10 sene okumaya iradeniz varsa.
Hocam 10 senenin 5 senesi maaşlı öğrencilik zaten İyi bir maaş aldıktan sonra öğrencilik en iyi meslek olmalı.

Tıp da tabiki gayet zordur öncelikle bunu kesinlikle sorgulamıyorum. Fakat yazılım işleri eğitimi mi alayım bitsin işi değil, bu sektörde rekabet çoktur. Yenilikleri güncel olarak takip etmeniz gerekir, saatlerce ekran başında oturmaya alışık olmanız gerekir, herhangi bir işin başarısızlıkla sonuçlanabileceğini bilmeniz ve başarısız olduktan sonra pes etmeden kendinize bir şeyler katmanız gerekir. Tecrübenizi işinize doğru bir şekilde yansıtmanız gerekir, kurumsal yerlere kendinizi güzelce tanıtabilmeniz gereklidir. Bazen oturup bir sorun için aylarınızı bile harcamanız, gerektiğinde günlerce uyuma sürenizden feragat etmeniz gerekir.

Yani kısaca sorunlarla baş etmekten yılmayan ve bu işi hakkıyla yapabileceğinize inanıyorsanız BM seçebilirsiniz. Ama bilgisayarla aranız sadece Windows arayüzünü ezberlemek, günümüz sorunlarıyla başa çıkmaktan ibaretse oturun bir daha düşünün bu bölümü. Amacım gözünüzü korkutmak değil yanlış anlamayın. Sadece size eğer ilginiz yoksa bir oturuşta yüzlerce satır kod yazmak her kişinin sevebileceği bir iş değil bunu söylemeye çalışıyorum.

O yüzden ilgilendiğiniz BM alanının kurslarına bir göz atın, severim yaparım diyorsanız kesinlikle BM bence.

Hahahaha. Hem mühendislikte 8 saat çalışıp paranı alıyorsun. Tıpta öyle mi? Sevmen lazım. Ki normalde de öyle olması lazım ama tıp biraz daha zor. Arkadaşın zaten ilgisi yok.
Bilgisayar kısmında çok mu ilgisi var? Adam oturunca rahatsız oluyormuş. 8 saat mi? Türkiye gibi bir ortamda 8 saat iş bulmak zor. Kendi akrabam geçende 11 saat çalıştığından yakındı. Tıp'ın alanı daha geniş. İsterse ek olarak yazılım dili öğrenebilir ama tıp öğrenemez.

Bu konuda katılıyorum. Ama sadece Türkiye olarak bakmamak lazım.
Arkadaş ilgi alanını keşfetmeli.

En sevdiğim şeyler gezmek ve fitness. Bu ikisi için de para lazım şimdi işi duygusallığa vurup birbirimizi kandırmayalım çoğu kişinin hayali işle değil özel hayatıyla ilgili.

Para lazım diyorsun ama sanki doktor olunca 7 24 gezecek misin?
Eğer seviyorsan git. Sevmediğin işi yapamazsın. Yaparsın ama keyif aldığın bir iş gibi olmaz.
Ben sevdiğim işi yapmak için çok şey yapıyorum.

Bu iki mesleği karşılaştırmak bence saçmalıktan ibaret. Kişisel zevklere göre seçilmesi gerekli. Ayrıca Bilgisayar/Bilişim/Yazılım teknolojileri olmazsa Tıp nasıl gelişecek? Tıp gelişmezse insanlar nasıl tedavi edilecek? Tıp tedavi etmezse Mühendisler nasıl tıp teknolojisini geliştirecek?

Kısacası ikiside birbirine muhtaç meslekler. İkiside güzel para kazandırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…