Bilgisayar mühendisliği vs tıp

Tıp seçiceksen önce kazanman sonrasında 6 sene çoğu işine yaramayan konularla ve sınavlarla dolu bir eğitim alman gerekiyor. Bunu başarsan bile işe başladığında yardıma muhtaç insanların dramına alışman, kandan ve insan pisliklerinden iğrenmemen lazım. Ayrıyeten uzun saatler insanın üstüne gelen hastane ortamında nöbet tutman gerekecek(en az 24 saat),gecenin köründe bir hastaya acil müdahale yapman gerekebilecek, bir ton sorumluluğun olacak. Senden daha kıdemli doktorlara saygı göstermen onların söylediklerini haksız olsalar bile yerine getirmen gerekecek.
Bilgisayar mühendisliği nasıl bir meslek bilmiyorum ama bundan kötü ve zor olamaz.

Bildiğim kadarıyla tıp okurken çok fazla ezber yapıyorsunuz, bilgisayar mühendisliği okurken ise ileri derece fizik ve matematik görüyorsunuz. İlgin olan alanı biz belirlemeyeceğiz, aklında bir fikir oluşması için yazdım bunu.

İkisi de birbirinden çok ayrı meslek grupları. İkisi de insanların saygı duyduğu ve iyi para kazandıklarını söyledikleri meslek grupları. Ancak unutmayın, bir kişi istemeden mühendislik okursa o okul bitmez. Bitse bile o kişi mesleğini yıllar boyu yapamaz, bıkar. Aynı şey tıp için de geçerli. Ömrünüzü geçireceğiniz mesleği günümüz şartlarına göre tercih etmek, günümüzde iyi para kazanıyor, günümüzde kolay iş buluyor diye yorumlamak bence riskli. Biraz daha geniş düşünün, başka meslek dallarına da göz atın, şimdiyi değil 10-20 sene sonrasını düşünün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı