Bilgisayar mühendisliğinde %30 İngilizce ve %100 İngilizce arasındaki farklar nedir?

esat585

Hectopat
35167 sıralamam var ve bilgisayar mühendisliği tercih etmek istiyorum. Daha önce açtığım konuda Eskişehir teknik üniversitesi bilgisayar mühendisliği hakkında soru sormuştum. Eskişehir 37800 sıralama ile kapatmış geçen sene. Fakat her sene 4000 kişi yükselme olmuş. Bu sene de öyle olursa Eskişehir'e gitmem biraz zor. O yüzden diğer mühendislikleri de araştırmam gerekti. Fakat bilgisayar mühendisliklerinde İngilizce eğitim yerine %30 İngilizce eğitim veren üniversiteler var. Bu üniversitelerin İngilizce üniversitelere göre dezavantajları ya da avantajları nedir? Bu ayrım yüzünden gazi bilgisayar mühendisliği ve Ankara yıldırım beyazıt bilgisayar mühendisliği arasında kaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
35167 sıralamam var ve bilgisayar mühendisliği tercih etmek istiyorum. Daha önce açtığım konuda Eskişehir teknik üniversitesi bilgisayar mühendisliği hakkında soru sormuştum. Eskişehir 37800 sıralama ile kapatmış geçen sene. Fakat her sene 4000 kişi yükselme olmuş. Bu sene de öyle olursa Eskişehir'e gitmem biraz zor. O yüzden diğer mühendislikleri de araştırmam gerekti. Fakat bilgisayar mühendisliklerinde İngilizce eğitim yerine %30 İngilizce eğitim veren üniversiteler var. Bu üniversitelerin İngilizce üniversitelere göre dezavantajları ya da avantajları nedir? Bu ayrım yüzünden gazi bilgisayar mühendisliği ve Ankara yıldırım beyazıt bilgisayar mühendisliği arasında kaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
Tüm dersler değil bazı dersler ingilizce oluyor yani ana derslerin türkçe olma ihtimali var. Bilgisayar-yazılım da fizik kimya vb türkçe görseniz bile ana dersler türkçe okunmamalı bunun için %100 olan tercih edilmeli. Kodlama derslerini geçtim herkes bi kendini geliştir diye tutturmuş ya, ingilizce bilmeyen yurtdışını takip etmeyen, makaleleri okumayan, teknolojiyi takip etmeyen yazılım sektöründe gelişemez. Ekstra olarak yeni bir yazılım dili öğrenmek isterseniz de her yerde ingilizce kaynak mevcut. Ha türkçeden mezun olan benim arkadaşlarım var ama bi hedefleri yok ben maaşımı aliyim gidiyim eve yatiyim kafasındalar yurtdışı hayalleri ya da çok daha iyi yerlere geliyim hevesleri pek yok. Böyle biriyseniz türkçe de okunur tabi bunu ezmek için falan söylemiyorum her insanın hedefleri farklı diye belirttim.

Tüm dersler değil bazı dersler ingilizce oluyor yani ana derslerin türkçe olma ihtimali var. Bilgisayar-yazılım da fizik kimya vb türkçe görseniz bile ana dersler türkçe okunmamalı bunun için %100 olan tercih edilmeli. Kodlama derslerini geçtim herkes bi kendini geliştir diye tutturmuş ya, ingilizce bilmeyen yurtdışını takip etmeyen, makaleleri okumayan, teknolojiyi takip etmeyen yazılım sektöründe gelişemez. Ekstra olarak yeni bir yazılım dili öğrenmek isterseniz de her yerde ingilizce kaynak mevcut. Ha türkçeden mezun olan benim arkadaşlarım var ama bi hedefleri yok ben maaşımı aliyim gidiyim eve yatiyim kafasındalar yurtdışı hayalleri ya da çok daha iyi yerlere geliyim hevesleri pek yok. Böyle biriyseniz türkçe de okunur tabi bunu ezmek için falan söylemiyorum her insanın hedefleri farklı diye belirttim.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben normalde İngilizce bölüm istiyordum tercih listemden İngilizce olmayan bölümleri silmiştim. Sonra %30 İngilizceyle %100 İngilizce arasında çok fark yok dediler bana o yüzden %30 İngilizceye de belki gidebilirim diye düşündüm. Çünkü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hakkında pek bir şey bulamıyorum ama Gazi hakkında az çok yorumlar oluyor. Eskişehir gelse kafam yine rahat olur adını duyurmuş İngilizce okul. Sıkıntılı bir süreçteyim.

Son düzenleme:
Tüm dersler değil bazı dersler İngilizce oluyor yani ana derslerin Türkçe olma ihtimali var. Bilgisayar-yazılım da fizik kimya vb Türkçe görseniz bile ana dersler Türkçe okunmamalı bunun için %100 olan tercih edilmeli. Kodlama derslerini geçtim herkes bir kendini geliştir diye tutturmuş ya, İngilizce bilmeyen yurt dışını takip etmeyen, makaleleri okumayan, teknolojiyi takip etmeyen yazılım sektöründe gelişemez. Ekstra olarak yeni bir yazılım dili öğrenmek isterseniz de her yerde İngilizce kaynak mevcut. Ha türkçeden mezun olan benim arkadaşlarım var ama bir hedefleri yok ben maaşımı aliyim gideyim eve yatayım kafasındalar yurt dışı hayalleri ya da çok daha iyi yerlere geleyim hevesleri pek yok. Böyle biriyseniz Türkçe de okunur tabii bunu ezmek için falan söylemiyorum her insanın hedefleri farklı diye belirttim.

Yurtdışındaki neredeyse bütün okullar kendi ana dilinde eğitim veriyorlar. Bir bizim ülkede İngilizce eğitim sevdası var. Buna ne diceksin dostum

Son düzenleme:
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben normalde İngilizce bölüm istiyordum tercih listemden İngilizce olmayan bölümleri silmiştim. Sonra %30 ingilizceyle %100 İngilizce arasında çok fark yok dediler bana o yüzden %30 ingilizceye de belki gidebilirim diye düşündüm. Çünkü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hakkında pek bir şey bulamıyorum ama gazi hakkında az çok yorumlar oluyor. Eskişehir gelse kafam yine rahat olur adını duyurmuş İngilizce okul. Sıkıntılı bir süreçteyim.

Tercih listenize koydunuz mu acaba Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ni. Ben de fazla yorum bulamadım da.

Bende %30 İngilizceydi. Her dönem 1 yada 2 ders falan İngilizce oluyordu sadece. Hazırlık %30 da da oluyor bu arada bunu unutma. Biz okula başladığımızda millet okula gidince öğrendi hazırlık olduğunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı