Bilgisayar mühendisliğinde iş yok mu?

Daha fazla  
Arkadaşlar kendimi bildim bileli bilgisayarlarla çok haşır neşirim. O yüzden aşırı bir ilgim var. Bundan sonraki hayatımı da bilgisayarlarla birleştirmek istiyorum. O yüzden bilgisayar mühendisliği okumaya karar verdim. Yeni verdiğim bir karar değildi bu çocukluğumdan beri düşünüyordum. Ancak bazı endişelerim var çünkü kime sorsam o bölüme gitme hatta mümkünse mühendislikle ilgili hiçbir bölüme gitme diyorlar. Hatta iki üniversite mezunu kuzenime de sordum. O da gitme diyor. Herkes tıpa yönel diyor. Ama benim doktorlukla uzaktan yakından alakam yok. Şu an bilgisayar mühendisliğinde iş durumu nasıl? Sizce gitmeli miyim?

İyi bir eğitim almış, kendini geliştirmiş bilgisayar mühendisi arkadaşlarım iyi yerlerdeler ve sağlam para kazanıyorlar. Milletin dediğine bakmadan kendi zevklerin ve isteklerin doğrultusunda meslek tercihi yap. 30-40 yıl o işi onlar değil, sen yapacaksın.

Ayrıca, çoğu sektörde kendi geleceğini kendin yaratırsın. Bölümler genel değerlendirilmemeli, bireysel değerlendirilmeli.

İyi bir eğitim almış, kendini geliştirmiş bilgisayar mühendisi arkadaşlarım iyi yerlerdeler ve sağlam para kazanıyorlar. Milletin dediğine bakmadan kendi zevklerin ve isteklerin doğrultusunda meslek tercihi yap. 30-40 yıl o işi onlar değil, sen yapacaksın.
Hocam peki devlette iş bulabilir miyim? Genelde ailemin bunla ilgili bir takıntısı var da..

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı