Bilgisayar nasıl satılabilir?

Hocam elindeki ekran kartının 2. el piyasası bile 1.5k dolaylarında geziyor, bilgisayarcı kârı arttırmak için sana böyle ölü fiyat vermiş. Genelde tek tek satmak biraz daha kazandırabilir ama elindeki parçalar biraz eski olduğundan tüm parçaları ayrı ayrı satman çok zor olur. 2.el sitelerinden ortalama fiyat öğrenip ona göre satabilirsin.
 
Zaten belli başlı ikinci el satış siteleri var oralara fotoğrafları ve özelliklerini detaylıca ekleyerek satabilirsin. Elden satmanı kessinlikle tavsiye ederim.
Hocam kafamda 6.000 TL bir fiyat oturdu şu an. Belki biraz daha fazlasına satabilirim ama eğer arkadaşıma satarsam bu fiyata veririm kendisine. 5.000 TL yapıp kalan para ile de bilgisayarı son vidasına kadar temizleyen birisi var ona veririm ter temiz olur. Düşünceleriniz nedir?
 
Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu bir satış ilanı değildir. Satmadan önce fikirlerinizi almak istedim. Geçen günlerde kendime yeni bir sistem topladım. Ama hala açmadım sistemi çünkü taşınacağız, o zamanı bekliyorum. Eski sistem ile idare ediyorum şu an ama bu sistemi de satmayı düşünüyorum. Ama kaça satabilirim? İkinci el bilgisayarı nereye satabilirim? Parçalarına ayırıp satmam daha mı getirili olur? Kafamda böyle sorular var. Sistem eski olduğu için piyasasını hiç bilmiyorum.

Sistem Özellikleri:

İşlemci:
Intel Core i5-7400
Ekran Kartı: ASUS GTX 1060 3GB
Anakart: ASUS Prime B250M-K
RAM: Vengeance 1x8GB.
SSD: WD Green 120GB.
Hard disk: 1TB
Kasa: Everest Rampage Titan Plus
Güç Kaynağı: Cooler Master MasterWatt Lite 600W.

Bir tanıdığım bilgisayarcıya sorduğumda, bana 1.500 TL veririm demişti. Bende inanamamıştım çok ucuz demiştim. Sizlerin görüşleri nelerdir? Sizce bu sistemi nerelerde satabilirim ve piyasası nedir?
Donanımınıza göre piyasası şuan 6 bin civarı bu sistemin.
Ararken tam bulamazsanız 1050 sistemlere de bakabilirsiniz, benzer sistemlerden iyi olanlar ile kötü olanların arasında belirlersiniz. Yaşadığınız şehir vs de etkiliyor elden teslimde.
Siz yine fiyatları araştırın, uğraşmak istemiyorsanız başka bilgisayarcılara sorun, beklediğiniz fiyatı verirlerse verebilirsiniz. Yoksa uğraşacaksanız yakın fiyatlarda ilana koyup satın.
 
Sistemin hâlâ gideri var başta RAM upgrade takviyesi ile ayağa kalkabilir sistem kendi çapındaki oyunları oynatır. 5K edecektir diye düşünüyorum.
Hocam alacak arkadaşım da pek pcden anlamaz tek yapacağı şey wolfteam oynamak olacak eminim :D Kaldırır diye düşünüyorum yani ben şu an 60 FPS valorant oynuyorum.
 
1500 TL diyeni dolandırıcılıktan şikayet etmelisin :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı