Bilgisayar nasıl temizlenir?

Wise disk cleaner öneririm. Arka planda herhangi bir işlem çalıştırmaz.
Güncellemeleri üzerinden rahatça yapabilirsin. Sürprizbozan içindeki ayarları öneririm.
Çerez temizlik ayarlarına dikkat et. Kullanmadığın tarayıcıları seçeneklerden işaretleyebilirsin.
Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Screenshot_1.png

Screenshot_4.png
Gelişmiş temizleyici ve Disk birleştirme ayarlarını kullanmanızı önermem. Disk birleştirme için Windows'un sunduğu yazılım yeterlidir. Diğer yazılımlar ile disk birleştirme, uygulamaların dosya boyutlarını bozduğu için sorunlara neden oluyor. Mesela Steam üzerindeki bir oyun açılmıyor. Genellikle dosya doğrulaması istiyor.

Teşekkürler.
Wise disk cleaner öneririm. Arka planda herhangi bir işlem çalıştırmaz.
Güncellemeleri üzerinden rahatça yapabilirsin. Sürprizbozan içindeki ayarları öneririm.
Çerez temizlik ayarlarına dikkat et. Kullanmadığın tarayıcıları seçeneklerden işaretleyebilirsin.
Gelişmiş temizleyici ve disk birleştirme ayarlarını kullanmanızı önermem. Disk birleştirme için Windows'un sunduğu yazılım yeterlidir. Diğer yazılımlar ile disk birleştirme, uygulamaların dosya boyutlarını bozduğu için sorunlara neden oluyor. Mesela Steam üzerindeki bir oyun açılmıyor. Genellikle dosya doğrulaması istiyor.

O işaretlediğiniz yerlere tik mi atacağım?

Hayır, o işaretli yerlerin işaretini kaldırın. Tarayıcı çerezlerini silerseniz, oturum açtığınız hesaplara tekrar girmeniz gerekebilir. Eğer bilgili bir kullanıcı iseniz, kullanmadığınız tarayıcılar için işaretleyebilirsiniz. Ya da ben tekrar hesaplara tek tek girerim diyorsanız. Tüm çerezleri temizleyebilirsiniz.
Mesela ben Brave tarayıcısını kullanıyorum. Bu yüzden Brave tarayıcısına ait çerez ve hesap bilgileri ile ilgili seçeneklerin işaretlerini kaldırdım.

Screenshot_5.png

Görev çubuğu atlama listeleri ise, resimde gözüken kısayol seçeneklerini siliyor. Bunu silince, bazı uygulamalar tekrar kısayol listesi oluşturamıyor. O yüzden bu ayarın işaretini kaldırmanızı belirttim.

Screenshot_8.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı