Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar bilgisayarım için artık kalan dosyaları ve gereksiz dosyaları temizleyebilecek bir uygulama önerebilir misiniz? Ve sizinde tavsiyeniz varsa alabilirim tabii.
Download Wise Disk Cleaner to clean up your disk of useless and outdated junk files, browser traces, cookies, and history on your disks. Free up your disk space, protect your privacy, and make your PC run faster.
Wise disk cleaner öneririm. Arka planda herhangi bir işlem çalıştırmaz.
Güncellemeleri üzerinden rahatça yapabilirsin. Sürprizbozan içindeki ayarları öneririm.
Download Wise Disk Cleaner to clean up your disk of useless and outdated junk files, browser traces, cookies, and history on your disks. Free up your disk space, protect your privacy, and make your PC run faster.
www.wisecleaner.com
Çerez temizlik ayarlarına dikkat et. Kullanmadığın tarayıcıları seçeneklerden işaretleyebilirsin.
Gelişmiş temizleyici ve Disk birleştirme ayarlarını kullanmanızı önermem. Disk birleştirme için Windows'un sunduğu yazılım yeterlidir. Diğer yazılımlar ile disk birleştirme, uygulamaların dosya boyutlarını bozduğu için sorunlara neden oluyor. Mesela Steam üzerindeki bir oyun açılmıyor. Genellikle dosya doğrulaması istiyor.
Wise disk cleaner öneririm. Arka planda herhangi bir işlem çalıştırmaz.
Güncellemeleri üzerinden rahatça yapabilirsin. Sürprizbozan içindeki ayarları öneririm.
www.wisecleaner.com
Çerez temizlik ayarlarına dikkat et. Kullanmadığın tarayıcıları seçeneklerden işaretleyebilirsin.
Gelişmiş temizleyici ve disk birleştirme ayarlarını kullanmanızı önermem. Disk birleştirme için Windows'un sunduğu yazılım yeterlidir. Diğer yazılımlar ile disk birleştirme, uygulamaların dosya boyutlarını bozduğu için sorunlara neden oluyor. Mesela Steam üzerindeki bir oyun açılmıyor. Genellikle dosya doğrulaması istiyor.
Hayır, o işaretli yerlerin işaretini kaldırın. Tarayıcı çerezlerini silerseniz, oturum açtığınız hesaplara tekrar girmeniz gerekebilir. Eğer bilgili bir kullanıcı iseniz, kullanmadığınız tarayıcılar için işaretleyebilirsiniz. Ya da ben tekrar hesaplara tek tek girerim diyorsanız. Tüm çerezleri temizleyebilirsiniz.
"Çerezlerin" ne olduğunu, web sitelerinin bunları nasıl kullandığını ve Firefox'un depoladığı çerezleri nasıl yönetebileceğinizi öğrenin.
support.mozilla.org
Mesela ben Brave tarayıcısını kullanıyorum. Bu yüzden Brave tarayıcısına ait çerez ve hesap bilgileri ile ilgili seçeneklerin işaretlerini kaldırdım.
Görev çubuğu atlama listeleri ise, resimde gözüken kısayol seçeneklerini siliyor. Bunu silince, bazı uygulamalar tekrar kısayol listesi oluşturamıyor. O yüzden bu ayarın işaretini kaldırmanızı belirttim.