Bilgisayar nasıl toplanır?

Derdim sistem toplmak değildi.
Burda önemli olan bütçeniz. Siz bize maksimum bütçenizi söylerseniz size sistem toplarız.

H
Bunlar tamamen tecrübeye dayalı şeyler hocam birden olacak şeyler değil. Piyasadaki fiyatlarına göre yorum yapılıyor. Genellikle kullanan kişiler veya YouTube üzerinde test videolarını izleyenler bilgi sahibi olur. Örneğin R5 1600 AF ile RX6700 darboğaz yapar diyebiliyorum çünkü hem kullandım hem de test videoları izledim.

Darboğaz işlemcinizin ekran kartını tam besleyememesi durumunda olur. Bir oyuna girdiğinizde ekran kartı kullanımı %100 ise darboğaz yoktur ama atıyorum zaman zaman 80-70'lere düşüyor bu durumda darboğaz vardır diyebiliriz kısaca. Tabii bazı oyunlarda ekran kartı darboğaz olmasa bile %100 olmaz örneğin Valorant gibi. Çünkü Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun. Tamamen zamanla olacak şeyler.

YouTube'da istediğiniz kartların oyun videolarını izleyip karar verebilirsiniz. Darboğaz olup olmadığına da bu şekilde bakabilirsiniz ama forumda sormak veya konulara bakmak daha iyi olabilir.
Hocam işlemcinin ekran kartını besleyip besleyemeyecegini bakabilecegim bir yer var mı? Bu bilgileri nereden alabilirim?

Son düzenleme:
Derdim sistem toplmak değildi.

H

Hocam işlemcinin ekran kartını besleyip besleyemeyecegini bakabilecegim bir yer var mı? Bu bilgileri nereden alabilirim?

En kolay yol dediğim gibi forumlarda aratmak. Örneğin R5 5600 RX6600 besler mi gibisinden. Eğer kendiniz anlamak istiyorsanız oyun testlerine bakabilirsiniz YouTube'dan. Ekran kartı kullanımı %95-100 arası gidip geliyorsa darboğaz olmuyordur. Ara sıra %0'a düşüyorsa veya kullanım %90 altına düşüyorsa darboğaz vardır. Ayrıca bunu yüksek grafikli oyunlarda test etmelisiniz Minecraft ile darboğaz testi mantıklı değil. Örneğin RDR2- Witcher 3- Last of Us-Cyberpunk gibi yüksek grafikli oyunlarda bakın. Tabii darboğazın çözünürlükle de çok alakası var örneğin R5 5600 RX 6700 XT sonrası 1080p çözünürlükte darboğazlara başlasa da 2K veya 4K çözünürlüklerde RX 6900 XT bile kullandırabilir. Darboğaz sitelerine güvenmeyin saçma sapan veriler veriyor.

En kolay yol dediğim gibi forumlarda aratmak. Örneğin R5 5600 RX6600 besler mi gibisinden. Eğer kendiniz anlamak istiyorsanız oyun testlerine bakabilirsiniz YouTube'dan. Ekran kartı kullanımı %95-100 arası gidip geliyorsa darboğaz olmuyordur. Ara sıra %0'a düşüyorsa veya kullanım %90 altına düşüyorsa darboğaz vardır. Ayrıca bunu yüksek grafikli oyunlarda test etmelisiniz Minecraft ile darboğaz testi mantıklı değil. Örneğin RDR2- Witcher 3- Last of Us-Cyberpunk gibi yüksek grafikli oyunlarda bakın. Tabii darboğazın çözünürlükle de çok alakası var örneğin R5 5600 RX 6700 XT sonrası 1080p çözünürlükte darboğazlara başlasa da 2K veya 4K çözünürlüklerde RX 6900 XT bile kullandırabilir. Darboğaz sitelerine güvenmeyin saçma sapan veriler veriyor.
Yani bu iş video ve deneyim ile anlaşılır. Sitelerle olacak iş değil, sağolun hocam tekrardan.

Yani bu iş video ve deneyim ile anlaşılır. Sitelerle olacak iş değil, sağ olun hocam tekrardan.

Evet hocam. Öğrenmenin en kolay yolu forumda sormak çünkü bir sürü insan bunları zaten daha önce araştırmış veya kullanmış bu yüzden cevap verebilecek bilgiye sahibizi.

Evet hocam. Öğrenmenin en kolay yolu forumda sormak çünkü bir sürü insan bunları zaten daha önce araştırmış veya kullanmış bu yüzden cevap verebilecek bilgiye sahibizi.
Hocam bir sistem topladım, aslında tam ben değil ama bir bakar mısınız müsait olunca.

Özellikleri yazın yorumlayalım hocam.
Bir arkadaşta düzenleme yaptı ikisine de yorumlarsanız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı