Bilgisayar nasıl toplanmalı ?

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Konuyu açmak gerekirse bilgisayar toplama konusunda biraz acemiyim buradaki belli başlı kişilerin topladığı sistemler alım için güvenilir geliyor. Ustalaşmışlar artık hangi parça iyidir hangisi hangisi ile uyumludur çok iyi biliyorlar. Sorum şu ben de sizin gibi nasıl ustalaşabilirim? Nereden başlamalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Çünkü ben de yararlı olmak istiyorum sadece soru sormaktan ziyade bizim de çorbada tuzumuz olsun. Şimdiden teşekkürler bilgileriniz için.
Screenshot_5.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sık sık toplanan sistemlere göz atın. Parçaları, piyasayı, fiyatları iyi kovalayın. Eski açılan konulara göz atın. Alışveriş sitelerin özel sihirbazları oluyor. Parça uyumluluğu hakkında bilginizi o sihirbazlar sayesinde geliştirebilirsiniz. Bir süre sonra zaten bunlara ihtiyacınız olmadan toplayabileceksiniz. Sistem toplama kolay gibi gözükse de değil. Uzun ve iyi bir araştırma istiyor en iyisini toplayıp önermek için.

Örnek sihirbaz: Bilgisayar Toplama Sihirbazı | ITOPYA

Hocam, araştırma yapın. Forumda açılan sistem toplama konularını inceleyin. Orada ki parçaları araştırın. Ve uyumluluk kısmına dikkat edin.

Benimde maalesef ki bu konularda çok bir bilgim yok fakat elimden geldiğince bildiklerimi sana aktarmaya çalışıcağım.

Örneğin bir sistem topluyorsun ve hdd seçeceksin fakat hızı önemli,7200 rpm bir hdd alacağına 5400 rpm bir hdd alırsan saçmalık olur.Bu arada rpm hızını belirtiyor sanırım.

Veya ddr4 2400mhz bir anakart tercih ettin,sen gidipte bu anakarta ddr3 bir ram takamazsın veya 3200mhz değerlerinde çalışan bir ram takarsan gereksiz bir masraf olur.

Aynı şekilde 1151 pin bir anakart kullandın sistemde gidipte bu anakarta 1150 pin bir işlemci takamazsın 1 pinden ne olacak dememelisin.

Psu alırken ise +80 plus sertifikasına olmasına dikkat etmelisin.

Kısaca genel olarak bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur.

Dostum ha deyince olacak bir konu değil zaten, yıllar gerektiren bir mevzu çok iyi bilenlerin dahi 10 larca eksikleri var zaman'la öğrenirsin ama şu şu gibi şeyleri şuan başta söylemek pek mantıklı gelmiyor açıkçası.

Sık sık toplanan sistemlere göz atın. Parçaları, piyasayı, fiyatları iyi kovalayın. Eski açılan konulara göz atın. Alışveriş sitelerin özel sihirbazları oluyor. Parça uyumluluğu hakkında bilginizi o sihirbazlar sayesinde geliştirebilirsiniz. Bir süre sonra zaten bunlara ihtiyacınız olmadan toplayabileceksiniz. Sistem toplama kolay gibi gözükse de değil. Uzun ve iyi bir araştırma istiyor en iyisini toplayıp önermek için.

Örnek sihirbaz: Bilgisayar Toplama Sihirbazı | ITOPYA

Teşekkürler. Kısa bir araştırma yaptım fakat anakartların modellerinde ki harflerin ne manaya geldiğini bulamadım. Yardımcı olur musunuz ? Örneğin ASUS PRIME Z370-P ile ASUS PRIME Z370-A arasındaki fark nedir , görünüşe göre P ve A harfinden kaynaklanıyor ama anlam veremedim açıkcası.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı