Bilgisayar nasıl yapilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeterli maddi imkanın ve zamanın varsa düşük seviye bir bilgisayar yapabilirsin. Ancak bu bile çok çaba gerektiriyor.

Sordugun soru tek kisinin 1 2 seneyi gectim 5 6 sene icerisinde yapmasi bile imkansiza yakin bir durum aşırı zeki ve bilgili ve kaynak sahibi degilse. Baska bir ortamda soylesen arkadas ortami gibi kaale bile almaz her gordugunde dalga gececekleri bir konu hatta. Bizim tepkilerimiz normal yani. Dedigin şey PC toplamak gibi bir olay degil tum parcalari elle tasarlamak yapmaktan bahsediyorsun.

Umutsuz veya sinirli değiliz bence siz biraz hayalperestsiniz.
Asil siz hayalperestsiniz. Ayrica cok garipsiniz. Guzel bir soru sordum yok yapamazsin, bu kadar. Yok sen muhendis degilsin falan. Tamam arkadasim sormuyorum soru moru size.

Kanka sen ne istiyorsun anlamıyoruz, sende biraz şizofreni sezdim ama ön yargılı davranıp erken teşhis koymayacağım. Bütün parçaları kendi başına ve sadece kendin yapmak istiyorsan buyur hadi yap. Yani bu forum sana ne yapacağını nasıl yapacağını söyleyemez ki sen yapasın.

Kanka sen ne istiyorsun anlamıyoruz, sende biraz şizofreni sezdim ama ön yargılı davranıp erken teşhis koymayacağım. Bütün parçaları kendi başına ve sadece kendin yapmak istiyorsan buyur hadi yap. Yani bu forum sana ne yapacağını nasıl yapacağını söyleyemez ki sen yapasın.
Bilgisayar yapmaktan vazgectim kardesim :D modlar kapatin konuyu bi daha bu soruyu soranin icinden geceyim.

Technopat uyeleri "biraz" sinirli ve umutsuz. O yuzden konu kapanabilir.

Ben bilgisayari kesin yapacagim demedim ki? Sadece, bilgisayar dedigimiz seyin nasıl yapildigini sordum.

Kendi bilgisayarimi yapmak istiyorum dedin direkt. Aşırı hayalperest bir dusunce. Nasil yapilir demekle yapacagim demek ayni seyler degil. Ilk cevaplardan sonra bize sinirlenerek "olmadigimi nereden biliyorsunuz?" demek yerine "o tarz bir sirket olmak icin neler gerekli" veya "diyelim ki yapmak istedim ne gerekli olur acaba?" desen aldığın cevaplar normal olurdu. Sorun bizde değil.
Ustune bir de duyar kasman daha komik zaten. Ulkedeki tum ekonomik sorunlar vs. cozuldu cozdunde tek bu kalmis gibi duyar kasip acindirtiyorsun kendini.

Diğerlerini bilmiyorum ama, işlemciyi böyle yapabilirsin. Elinizde bulunması gereken malzemeler: taş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam insan inanmaması çok doğal çünkü yapmak istediğiniz proje çok kapsamlı bilgiler gerektiriyor. Bitirme projeleri bile bu kadar ileri düzey ve kapsamlı verilmez. Her bir ekipman parçası ayrı ayrı ciddi düşünülmeli. Hata paylarınıda hesaplamalısınız. TTL mantığı, PCB tasarlama gibi pek çok şeyi bilmelisiniz. Öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı