Bilgisayar ne zaman alınmalı?

İyi bir seçim mi olmuş?

• Evet

Oy: 2 8,3%
  • Hayır

Oy: 23 95,8%

• Oy verenlerin toplamı
    24
Yeni anakart yeni işlemci çıkacak diyelim. DDR 4 belleklerin ile hadi harddiski geçtim 240GB SSD'yi neden sattın? Yanlış anlama

Bugün eli yüzü düzgün DDR 4 bellek şöyle 2x8GB 900 TL fiyat etiketi ile satılıyor. Ve uzun süre güncel .Hadi DDR5 Haziran için duyruldu diyelim ,bunun standart hale gelmesi en az 2 sene. Zaten ozaman hepimiz satıp anakartları değiştirmek durumunda kalacağız . Kaldı ki soketler konusunda bilgimiz bile yok. Ama sen müthiş bilgi sahibi , inanılmaz bir bilgisayar meraklısı ve üstün zeka küpü yeteneklerin ile bilgisayarların tarihinde yapacakları en büyük devrimi öngördün ve fırsatı da saptadın.Diyelim ki tezinde de haklısın. Eski sistem satılarak elde edilen para ile yepyeni sıfır kilometre güncel bir sisteme sahip olabileceğini nasıl öngörebildin? Yoksa Doların Haziran ayında yarı yarıya düşeceği konusunda kuşlar birşeyler mi fısıldadı o güzel kulaklarına?

Fiyatlar düşmeden satayım felsefesi, dolar para biriminin TL karşsında cirit attığı , hani ciriti geçtim bir zil takıp oynamadığı kaldığı şu soğuk kış gecelerinde sıcak para akışı ile yaza hazırlık olsun hesabı geliştirdiğin ekonomist süzgeciyle yaptığın yatırıma biraz olsun ters düşmüyor mu? Ya da ne bileyim bizlere burada ne yapman gerektiği konusunda soru sorarken, bu riskleri zaten ustaca almış olman, bizden daha engin bir bilgiye sahip olduğunu öngörmemiz ve açıkçası bizden istediğin önerinin ya da sorunun cevabının muhtemelen sende saklı olduğunu düşünmemiz bağlamında çok mu uygunsuz olur?

Sistemini satmadıysan sakın satma
4000 tl paran varsa Teknoseyirin 1000$ a topladığı 1060 ve Ryzen kombinasyonunu incele

Sevgiler

Yok 10.000 TL biraz abartı olmuş fiyatınız.
Arkadaşım bunlar ithal ürünler, hepsi dolara endeksli. Bunlar donanımlara bakarak tahminen yazılmış fiyatlar olup, arkadaşa cevaben yazılmıştır. Sıfır olarak, 1550 Tl işlemci, ekran kartı en az bulunabilirse 2200 TL, kasa 450-500 arası, RAM en az 900 TL, anakart en ucuzu 550-600 arası, SSD tahminen 450, HDD tahminen 250-300 arası. 6400 TL yaptı ki, ben daha fiyatları az bile yazmış olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…