Bilgisayar Ömrünü Uzatmak için Neler yapılmalı?

Elektirik kesintileri bilgisayara ne gibi zararlar verir ? İyi bir psu bu zararların önüne geçer mi ?
Bu sorularıda yanıtlarsanız sevinirim .

Aynen hocam doğru söyledin şimdi.:D Psu'nun elektrik kesintisinde bi faydası yok. Tabi kalite farkları var. Sertifikalıları tercih edebilirsiniz. Fazla woltaj zarar verir bildiğim. Elektrik kesilmesi konusuna gelince, aniden durur. Biz bile düşünün hazırlıksız takılıp düşsek noluruz. :D

Hocam clener gibi gereksiz dosyaları temizleme programlarını kullanabilirsin. Ömrünü uzatmak için en az ayda bir içini temizleyebilirsin. İşlemci v.s termal macunlarını düzenli değiştirebilirsin. Formattan sonra disk temizleme yapabilirsin. Güç kaynağı alıp elektrik kesilmesinin önüne geçebilirsin. Aklıma gelenler bunlar...
Hocam bu yardımcı programlar için ben sistemi karman çorban ettiğini düşünüyorum. Uzun süre bende kullandım bu tür programları ama hep sonunda format yedi pc. :D Ben formatlama sonunda sistemin yedeğini alıp sıkıntı anında geri dönüşü tercih ediyorum.

Elektirik kesintilerinde psunun bir faydası yoksa bu korumalar ne işe yarıyor .
Bilgilendirirseniz sevinirim .

OCP = Aşırı akım koruması
SCP = Kısa devre koruması
OVP = Aşırı voltaj koruması
UVP = Düşük voltaj koruması
OPP = Aşırı güç koruması

Son düzenleyen: Moderatör:
En bilgisiz olduğum zamanlar, kasanın arkasındaki 1-0 tuşları ile bilgisayarı kapatırdım. Bir gün yapma dediler oradan, herhalde bedduaları tuttu, oradan kapattığım anda bir kısa devre yaptı ve tüm kasa felç. :)

Bence çok faydasını gördüğüm programlar bunlar. Formattan sonra bile, formattan önceki gereksiz dosyaları temizliyolar. Asıl zararlı olanlar bence bilgisayarı nette yavaşlatanlar. Bazı ek programlar. Ama şu da önemli harddiskin de c ve d sürücüleri varsa. İyi bir vürüs programın yoksa. İstedin kadar format at. D deki yedekli dosyalarındaki virüsler C ye işleyecektir.

Onu bende çok yaptım zamanında. :D başıma gelen bi olayı anlatayım size. Laptopun pilini çıkarıp kullanıyordum. elektrik kesilince kapandı. Elektrikler geldiğinde laptopta ışık yanıyodu ama ekran gelmedi. İnternetten ufak bir araştırma yaptım. Fırınlama diye birşey varmış. Laptopun harddiskini söktüm ve kasada ne kadar hava deliği varsa, bant ile kapattım. Öyle bi bir saat çalıştırdım aşırı ısındı. Sonra soğumasını bekledim. Bastım açıldı :)

Sanırım bir konuda virüs programı üzerine açıcaz. :D

En bilgisiz olduğum zamanlar, kasanın arkasındaki 1-0 tuşları ile bilgisayarı kapatırdım. Bir gün yapma dediler oradan, herhalde bedduaları tuttu, oradan kapattığım anda bir kısa devre yaptı ve tüm kasa felç. :)
Benim bir arkadaşım vardı. Hattrick yapıyordu onunla reset tuşu mübarek. :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı