Merhaba. Bilgisayarım son 2 gündür oyun oynadığım sırada bir anda çok yavaşlıyor. Her oyunda olmuyor, bu sıralar Rocket League ve Battlefield 2042 de yaşıyorum bu sıkıntıyı. Oyun sırasında ekran donuyor bir anda ve fareyi hareket ettirdiğim zaman bir dakika sonra yavaş yavaş hareket ediyor her şey. Alt+Tab atıyorum bir iki dakika sonra iniyor ve bazen bir 3 dakika sonra kendine gelebiliyor.
Bazen ise yavaşlık düzelmiyor ve ben düğmeden kapatmak zorunda kalıyorum. Yavaş olduğu sırada oyunu kapamayı da denedim, yine de düzelmiyor yavaşlık. İki gün önce bir Windows 11 güncellemesi gelmişti ve güncellemeden sonra başladı sıkıntılarım. BIOS'u güncelledim ve RAM'leri çıkarıp temizleyip yerlerini değiştirerek taktım fakat bir işe yaramadılar. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sistemim:
-RTX 3080
-AMD Ryzen 5 5600
-Corsair 32GB RAM
-3 adet biri M.2, iki tanesi Sata şeklinde SSD toplam. 1,5TB.
Bazen ise yavaşlık düzelmiyor ve ben düğmeden kapatmak zorunda kalıyorum. Yavaş olduğu sırada oyunu kapamayı da denedim, yine de düzelmiyor yavaşlık. İki gün önce bir Windows 11 güncellemesi gelmişti ve güncellemeden sonra başladı sıkıntılarım. BIOS'u güncelledim ve RAM'leri çıkarıp temizleyip yerlerini değiştirerek taktım fakat bir işe yaramadılar. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sistemim:
-RTX 3080
-AMD Ryzen 5 5600
-Corsair 32GB RAM
-3 adet biri M.2, iki tanesi Sata şeklinde SSD toplam. 1,5TB.
Son düzenleyen: Moderatör: