Bilgisayar oyun oynarken donuyor ve monitör gidiyor

10MG

Hectopat
Daha fazla  
4-5 senedir temizlemiyordum. Yeni temizlettim. Bilgisayar temizlemeden önce (1 aydır var bu sorun) sürekli böyle oyun oynarken bir anda kesiliyor. Sistem çalışmaya devam ediyor ama mesela şarkı dinliyorsam şarkı kesiliyor, bilgisayar donuyor, monitör gidiyor. Temizlikten kaynaklı oldugunu düşünerekten temizlik yaptırdım. Az önce yine oldu. Tekrar olursa kroşe atacağıma yemin ettim. Sizce bilgisayar bozulmuş mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
4-5 senedir temizlemiyordum. Yeni temizlettim. Bilgisayar temizlemeden önce (1 aydır var bu sorun) sürekli böyle oyun oynarken bir anda kesiliyor. Sistem çalışmaya devam ediyor ama mesela şarkı dinliyorsam şarkı kesiliyor, bilgisayar donuyor, monitör gidiyor. Temizlikten kaynaklı oldugunu düşünerekten temizlik yaptırdım. Az önce yine oldu. Tekrar olursa kroşe atacağıma yemin ettim. Sizce bilgisayar bozulmuş mu?

Termal macuna müdahale yaptın mı?

Sıcaklık nedeniyle PC kilitleniyor olabilir.

GTX 1660 Ventus
i5-9600K
İşlemcin zaten ekran kartına göre biraz yetersiz kalıyor. Ayrıca Core Temp uygulamasını yükle. Oyundayken Pencereli moda al ve Core Temp uygulamasını çalıştır. İşlemci sıcaklığını kontrol et. Youtubede detaylı rehberi var 5 dakika sürmez.

Termal macuna müdahale yaptın mı?

Sıcaklık nedeniyle PC kilitleniyor olabilir.
Evet yapıldı.

Güvenli bir işlem mi bu? CS oynarken pcnin canıma koyuyorum elimi sıcaklık hissediyorum.
İşlemcin zaten ekran kartına göre biraz yetersiz kalıyor. Ayrıca Core Temp uygulamasını yükle. Oyundayken Pencereli moda al ve Core Temp uygulamasını çalıştır. İşlemci sıcaklığını kontrol et. Youtubede detaylı rehberi var 5 dakika sürmez.

Evet yapıldı.

Güvenli bir işlem mi bu? CS oynarken PC'nin canıma koyuyorum elimi sıcaklık hissediyorum.

Hocam driver güncel mi? Eğer güncelse eski bir sürüm dener misiniz? Ayrıca güç girişlerini tam taktığınızdan emin olun. Arkadaşın dediği gibi Core Temp ile sıcaklık bilgisi alın. Bakalım PC kaç °C 'de gidiyor. Bu sayede belki sorunu saptarız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı