Çözüldü Bilgisayar oyun oynarken kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Qony

Hectopat
Merhaba. Sistem özelliklerim GTX 1660 Super, B450M anakart, Ryzen 5 5600 işlemci, 8+8 16 GB 3200 MHz RAM, 512 GB M.2 WD SSD + 480 GB SATA SSD. Sorunum şu, CS:GO veya Battlefield 1 oynarken bilgisayar küt diye bir anda kapanıyor mavi ekran falan hiçbir şey yok. League of Legends oynarken kapanma yaşamadım. Sıcaklıklar yükte 82 dereceyi geçmedi, güç kaynağından şüphelendim elimde var olan Quake eski bir güç kaynağı vardı onu taktım düzelir gibi oldu emin olamadım. Garanti olsun diye gidip MSI MAG A550bn aldım onu taktım sorun devam ediyor. Quake'ye geri döndüm sorun bunda da tekrar olmaya başladı. Neden kaynaklı olabilir öneriniz nelerdir? Ek olarak SATA SSD'den şüphelenip oyunları M.2 SSD'ye aktardım fakat sorun düzelmedi işlemci, SSD ve RAM'in biri 0

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartın nasıl test edilebileceğine dair bir fikrim yok açıkçası.

Yani, ne olursa olsun, sıcaklıklar yüksek dahi olsa testlerde PC'nin kapanmıyor olması biraz garip geliyor. Prime95 dışında bilgisayar hiç kapanmadı. Onda da fan değişimi sonrası kapanma sorunu yaşamadım. Ancak Battlefield oynarken hâlâ kapanmaya devam ediyor.

Anakartın nasıl test edilebileceğine dair bir fikrim yok açıkçası.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/r5-5600-sistem-durduk-yere-kapaniyor.3468966/ kral nalet olsun haklı çıktım, maalesef 50 tane link var bir de nasıl bulamadım çözümü. Bize bir de anakart sıkıştı ya :/
RAM'leri degiştirmenize ragmen tekrar aynı hatayı mı aldınız?

RAM'lerden birini söktüm sadece tek RAM var geçen gün kapanmamisti sorun çözüldü sandım RAM yeni 0. konu açılmadan 1-2 gün önce aldım 1 haftalık falan yani iade hakkım devam ediyor oyunlari 0'dan yuklemedim format atarken yedek SSD'ye depolamistim. Ondan dolayı SSD'den suphelendim M.2 ana SSD'ye (bunu da yeni aldım) gonderdım oyunları yine de çözülmedi.

Hala RAM'lerden dolayı olabilir Memtest86 testi yaparsanız daha iyi anlayabiliriz. Bu arada 2 3 saat surebilen bir test ona gore ayarlayın zamanı.

Hala RAM'lerden dolayı olabilir Memtest86 testi yaparsanız daha iyi anlayabiliriz. Bu arada 2 3 saat surebilen bir test ona gore ayarlayın zamanı.

Tamamdir sonuçları paylaşırım.

Memtest 86 yaptım sorun gözükmüyor testte hata çıkmadı hala kapanıyor ben anlamadım. LoL'de kapanmayan bilgisayar BF1 ve CS'de neden kapanır ki? BF'nin ortasında AIDA 64 ile kontrol ettim sıcaklıklar 70 derece civarıydı termal vs de yeni yeniledim zaten. Format atmıştım oyunlar yedekti acaba ondan falan mı oluyor diye bir ümit komple silip tekrar yükledim yine de düzelmedi. İşlemciyi RAM'i SSD'yi 0 almıştım 1 ayı biraz geçti ekran kartı eski kasamda sorunsuz çalışıyordu bir tek anakartı 2. el satın almıştım ondan şüpheleniyorum şu an varsa farklı önerisi olan deneyebilirim PC oyunun ortasında küt diye kapanıyor bazen 7-8 dakika bazen 3-5 dakika sonrasında.

Son düzenleme:
Driverların hepsi güncel mi? BIOS - Chipset - GPU?

Aşağıdaki testleri yapıp, sonuçlarının ekran görüntüsünü buraya at;

1. OCCT VRAM Testi (Min 20-30 Dakika)
2. OCCT Power (Min 20-30 Dakika)
3. FurMark
4. Prime95
5. Memtest

Memtest86 yaptım sorun çıkmadı öbürlerinden FurMark'ı biliyorum benchmark mı yapayım yoksa direk run deyip belli bir süre tutayım mı kalanlara bir bakayım nasıl yapılıyor yapıp paylaşacağım.

Furmark'ta hem benchmark yapıp, hem de run diyip 15-20 dakika test edebilirsiniz.

Şu an yapıyorum testi bittiği zaman paylaşacağım GPU temp 76 derece civarlarında hotspot 90-91 derece seyrediyor fan %75'te 2500 RPM dönüyor 8 dakika oldu.

FurMark'ta hem benchmark yapıp, hem de run deyip 15-20 dakika test edebilirsiniz.

Şu an yapıyorum testi bittiği zaman paylaşacağım GPU temp 76 derece civarlarında hotspot 90-91 derece seyrediyor fan %75'te 2500 RPM dönüyor 8 dakika oldu.

FPS genel olarak 71-72 civarlarındaydı 64'e GPU Z açarken düştü.

Bu ayarlar iyi midir acaba?

Üstteki gibi yapınca PC küt diye kapanıp yeniden açıldı benim sorunum PC'nin kapanıp acilmamasiydi ama undervolt yapmıştım ısınıyordur falan diye ondan mi oldu acaba stok haline alıp tekrar deneyeceğim.

Smallest fft yaptım ve işlemci 95 derecelerde geziyor sıcaklıktan kaynaklanıyor sanırım soğutucu değiştirip deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• 1734964415822.png
    166,5 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
İşlemci ısındığı için kendini kapatıyor gibi duruyor. Macunu da yenileyip, tekrar test edin.

Evet öyle görünüyor fanı elimde olan farklı bir fan ile (20 yıllık falan 939 soket fan vardı onunla ) değiştirdim undervoltu stock haline geri sokmuştum tekrar yapayım bir nebze daha faydası olur umarım zaten ekran kartı 1660 Super ölü haliyle bile besler bu işlemci maximum yükte 90 derece üstünü görmedim şimdilik bu şekilde kullanıp 1-2 ay içinde fan değiştireceğim yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

İşlemci ısındığı için kendini kapatıyor gibi duruyor. Macunu da yenileyip, tekrar test edin.

Tek bir şeye takıldım ama oyunu deneyeyim dedim test esnasında kapanmayınca oyunda hala kapanıyor oyundan kastım BF1 bu arada LoL'de kapanmıyor BIOS ayarlarında over temperature protection kapalı yani sıcaklık artsa bile PC'yi kapatmaması gerekmez mi sorun kesin olarak işlemci sıcaklığından kaynaklanıyor demek doğru olur mu ona göre çözüm uygulayacağım çünkü.

Son düzenleme:
OCCT ile power ve vram testi yapıp ekran kartını ve psuyu test edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…