Çözüldü Bilgisayar oyun oynarken kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Qony

Hectopat
Merhaba. Sistem özelliklerim GTX 1660 Super, B450M anakart, Ryzen 5 5600 işlemci, 8+8 16 GB 3200 MHz RAM, 512 GB M.2 WD SSD + 480 GB SATA SSD. Sorunum şu, CS:GO veya Battlefield 1 oynarken bilgisayar küt diye bir anda kapanıyor mavi ekran falan hiçbir şey yok. League of Legends oynarken kapanma yaşamadım. Sıcaklıklar yükte 82 dereceyi geçmedi, güç kaynağından şüphelendim elimde var olan Quake eski bir güç kaynağı vardı onu taktım düzelir gibi oldu emin olamadım. Garanti olsun diye gidip MSI MAG A550bn aldım onu taktım sorun devam ediyor. Quake'ye geri döndüm sorun bunda da tekrar olmaya başladı. Neden kaynaklı olabilir öneriniz nelerdir? Ek olarak SATA SSD'den şüphelenip oyunları M.2 SSD'ye aktardım fakat sorun düzelmedi işlemci, SSD ve RAM'in biri 0

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartın nasıl test edilebileceğine dair bir fikrim yok açıkçası.

Yani, ne olursa olsun, sıcaklıklar yüksek dahi olsa testlerde PC'nin kapanmıyor olması biraz garip geliyor. Prime95 dışında bilgisayar hiç kapanmadı. Onda da fan değişimi sonrası kapanma sorunu yaşamadım. Ancak Battlefield oynarken hâlâ kapanmaya devam ediyor.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/r5-5600-sistem-durduk-yere-kapaniyor.3468966/ kral nalet olsun haklı çıktım, maalesef 50 tane link var bir de nasıl bulamadım çözümü. Bize bir de anakart sıkıştı ya :/
OCCT ile Power ve VRAM testi yapıp ekran kartını ve PSU'yu test edebilirsiniz.

Evet Power testini şu an uyguluyorum içimde bir ukte kaldı 0 PSU ile de denemiştim ama yine aynı şey oldu sistemde 0 olmayan ekran kartı anakart PSU ve fanlar var şu an aynı PSU ile i3 9100F işlemci modelini hatırlamadığım bir anakart ve aynı ekran kartı aynı SSD sistemde hiç böyle bir sorun yaşamamıştım anakart arızası olma şansı var mı test etmem mümkün mü anakartı.

Yani, ne olursa olsun, sıcaklıklar yüksek dahi olsa testlerde PC'nin kapanmıyor olması biraz garip geliyor. Prime95 dışında bilgisayar hiç kapanmadı. Onda da fan değişimi sonrası kapanma sorunu yaşamadım. Ancak Battlefield oynarken hâlâ kapanmaya devam ediyor.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/r5-5600-sistem-durduk-yere-kapaniyor.3468966/ kral nalet olsun haklı çıktım, maalesef 50 tane link var bir de nasıl bulamadım çözümü. Bize bir de anakart sıkıştı ya :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı