Bilgisayar oyun oynarken yeniden başlıyor

Chadler

Decapat
Daha fazla  
Geçen hafta bir şeyi yoktu GPU driverını güncelledim ertesi gün bilgisayar oyun açarken paso yeniden başladı sonra baktım CPU sıcaklığı 101 dereceyi gösteriyor termal macunu bitmiştir dedim bilgisayarı söktüm. Termali değiştirdim PSU'dan inceden yanık plastik kokusu geliyordu fişe taktım açılmadı açılmadı en sonunda kıvılcım attı PSU bozuldu. Ertesi gün PSU aldım bağladım sistem ne durumda diye baktım çalışıyordu ama gene yeniden başlıyordu DDU ile GPU driverını sildim geri yükledim hala yeniden başlamaya devam ediyor ama işlemci hiç ısınmıyor 50 60 da sabit GTA 5 de mavi ekran verdiği oldu ama minidump dosyası oluşmamış o yüzden atamıyorum. Ne sorunu var bu bilgisayarın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen hafta bir şeyi yoktu GPU driverını güncelledim ertesi gün bilgisayar oyun açarken paso yeniden başladı sonra baktım CPU sıcaklığı 101 dereceyi gösteriyor termal macunu bitmiştir dedim bilgisayarı söktüm. Termali değiştirdim PSU'dan inceden yanık plastik kokusu geliyordu fişe taktım açılmadı açılmadı en sonunda kıvılcım attı PSU bozuldu. Ertesi gün PSU aldım bağladım sistem ne durumda diye baktım çalışıyordu ama gene yeniden başlıyordu DDU ile GPU driverını sildim geri yükledim hala yeniden başlamaya devam ediyor ama işlemci hiç ısınmıyor 50 60 da sabit GTA 5 de mavi ekran verdiği oldu ama minidump dosyası oluşmamış o yüzden atamıyorum. Ne sorunu var bu bilgisayarın?
Hocam sistem resetlemesinin binbir nedeni olabilir. Ekran kartınıza veya işlemcinize undervolt yaptınız mı ? Ramler ne alemde ?

Sistem özelliklerin ne, kaç wat PSU vardı kaç wat PSU aldın, hangi marka aldın. Windows olay görüntüleyici > Windows günlükleri > sistem kısmında kırmızı ünlem ile beraber Kernel Power yazıyorsa ve undervolt yapmadım diyorsan PSU'dan kaynaklanma olasılığı çok yüksek.

Sistem özelliklerin ne, kaç wat PSU vardı kaç wat PSU aldın, hangi marka aldın. Windows olay görüntüleyici > Windows günlükleri > sistem kısmında kırmızı ünlem ile beraber Kernel Power yazıyorsa ve undervolt yapmadım diyorsan PSU'dan kaynaklanma olasılığı çok yüksek.
Sistem özellikleri
msi b450 gaming plus
r5 5600g
16gb gskill 3600mhz cl18
mech 2x rx6600

500watt vardı 650watt xigmatek hydra m aldım.

Olay görüntüleyicisinde kernel powerda kırmızı çarpı var.

Sistem özellikleri.
MSI B450 Gaming Plus.
R5 5600G.
16 GB G.Skill 3600MHz CL18.
Mech 2X RX6600.

500watt vardı 650watt Xigmatek Hydra m aldım.

Olay görüntüleyicisinde Kernel Power'da kırmızı çarpı var.

PSU kablolarını kontrol et, BIOS sıfırla, temiz kurulum yap. PSU'da sorun olacağını sanmıyorum fakat bu adımları tekrarladığında bile kapanıyorsa sorun olabilir, eğer PSU'da sıkıntı yoksa en iyi ihtimalle anakartta sorun olabilir, en kötüsü de işlemcide problem olabilir. Bencesi temiz kurulumdan sonra sorun düzelecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı