Bilgisayar oyundayken restart atıyor

Defender

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 yıldır aynı sistemi kullanıyorum ve bugüne kadar bir sıkıntısını görmedim. Şimdilerde ise oyunun ortasında bilgisayarım aniden kapanıp kendiliğinden tekrar açılıyor. Genellikle çok ağır oyunlar oynamıyorum ama bilgisayarımda bulunan neredeyse tüm oyunlarda aynı problemi yaşadığımı fark ettim. League of Legends oyununda bile ayarları düşüğe almama rağmen bir süre sonra (yaklaşık 15-20. dkdan sonra) bu olay olmaya başlıyor ve açıp oyuna kaldığım yerden devam etmeye çalıştığımda 3-5 dk içerisinde yeniden ve yeniden olup duruyor. Bilgisayarımı sıfırlamam sonucu birkaç gün problem kesildi, ben de yazılımsal bir problem var sanıp rahat ettim. Fakat bu gün aynı problemi tekrar yaşamaya başladım.
Core Temp uygulamasından işlemcimin sıcaklıklarını ölçtüğümde oyunda 75 dereceye boştayken ise 43 dereceye sahip.
Ekran kartım ise 50 derecenin üstüne çıkmıyor..

Sistemim 2016'da Technopat'ın topladığı oyuncu sistemi : 2500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi - Technopat
  • Ekran kartı: MSI R7 370 Gaming
Sizce bu sorunun sebebi nedir ve nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim?

Çözüm
Temiz bir format at, işlemcinin termal macununu yenile, kasanın içindeki kablo girişlerinin sağlam olduğunu kontrol et, kasayı tozdan arındır. Gereksiz masraf ve uğraştan kurtulmak için bu prosedürü yapmak gerekiyor, sorun devam ederse ekran kartında problem var demektir. Görmeden bir şey denilmez ama ekran kartında problem var gibi gözüküyor geçmiş olsun.
Temiz bir format at, işlemcinin termal macununu yenile, kasanın içindeki kablo girişlerinin sağlam olduğunu kontrol et, kasayı tozdan arındır. Gereksiz masraf ve uğraştan kurtulmak için bu prosedürü yapmak gerekiyor, sorun devam ederse ekran kartında problem var demektir. Görmeden bir şey denilmez ama ekran kartında problem var gibi gözüküyor geçmiş olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartının varsa default ayarlara döndürüp denemelisin yine olmazsa, arızanın %50 PSU, %50 GPU'de olma ihtimali var. Bu kadar teste gerek yok bazen sorunlar açık olarak belli oluyor. Arkadaşın izleyeceği yol şu şekilde olmalı, kasa içi kontrolü ve macun yenileme, sorun devam ediyorsa farklı PSU ile deneyecek yine devam ediyorsa sorun ekran kartında olduğu netlik kazanır ve servis yolu gözükür.

Arızanın %50 PSU, %50 GPU'de olma ihtimali var. Bu kadar teste gerek yok bazen sorunlar açık olarak belli oluyor. Arkadaşın izleyeceği yol şu şekilde olmalı, kasa içi kontrolü ve macun yenileme, sorun devam ediyorsa farklı PSU ile deneyecek yine devam ediyorsa sorun ekran kartında olduğu netlik kazanır ve servis yolu gözükür.
Sizin kadar emin konuşamıyorum ben, ekran kartı testi sırasında restart atmış evet ama ekran kartı çalışırken diğer parçalarda çalışıyor. Dolayısıyla sorun onlarda da olabilir. Ekran kartında da olabilir dediğiniz gibi. O yüzden GPU'yu devre dışı bırakıp aida64 yapmasını tavsiye ettim. O sırada da restart atarsa eğer sorun GPU dışında olması daha yüksek ihtimaldir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı