Bilgisayar oyunlarını hayatımdan çıkarmalı mıyım?

Tamamen çıkarmak mümkün değil de vakit buldukça 1-2 saat bakabilirsin.

Öyle yapacağım zaten, o kadar yoğunluğun içinde kalan çok değerli boş zamanlarımda oyun mu oynayacağım yoksa daha farklı aktivitelerle mi vakit geçireceğim diye düşünürken bilgisayarı çıkarmam gerektiğini düşündüm.

Tamamen çıkarmak senin için zorsa zamanı kısıtlayabilirsin. Ama zihnini tamamen derse verebilmen için tamamen çıkartman yararına olur.
Aslında oyun oynasam da zihnim yine başka şeylerle meşgul oluyor yani o da ayrı bir sıkıntı illaki saçma bir düşünce aklıma giriyor ders çalışırken. Oyun oynamak aslında bu düşüncelerden biraz kurtulmamı sağlıyor.

Ben de aslında tatildeyken tüm gün oyun oynamıyordum. Biraz ders, biraz dışarıda bisikletle gezerek, bazen keman çalarak ve belli bir süre oyun oynuyordum. Böylesi daha iyi oldu bence.
Ne güzel işte. Bu sene biraz azaltabilirsin fakat sınavdan sonra ara sıra takılmalık girebilirsin bilgisayar oyunlarının negatif bir yönü yok, sinir olmadığın sürece rahatlatan ve stres atan araçlar.

Çok kasmakta iyi değil. Evet hırslı, azimli ol ama sosyal aktivitelerini kısma. Ha pc de oyun oynmayı dışarıda vakit geçirmeye veya ders çalışmaya tercih ediyorsan birşeyleri kısma vakti gelmiştir. Ama oyun oynamayı bırakıp sosyal medyada veya mobilde vakit öldürüyorsan, öldüreceksen oyun oynamayı bırakmanın sana bir faydası dokunmaz. Düzgün bir planlama yap, programın olsun. Günde 1-2 saat oyun oynamanın bir zararı olmaz. Sadece kendini kandırma.

Çıkarmak pek olmaz ama azalt öyle haftada 2 falan
Şu anda öyle zaten haftaya 1 veya 2 dershaneye başladığımdan beri.

Ne güzel işte. Bu sene biraz azaltabilirsin fakat sınavdan sonra ara sıra takılmalık girebilirsin bilgisayar oyunlarının negatif bir yönü yok, sinir olmadığın sürece rahatlatan ve stres atan araçlar.
Seviyorum zaten de sınav sürecinde böyle lazım, sonrasında bakarım bütün gün oynamam diye düşünüyorum.

Oyundan kısınca genellikle mobilde vakit öldürüyorum ve ders çalışma isteğim olmuyor aslında öyle daha kötü oluyor daha az ders çalışmış oluyorum.

Hedeflerini iyi belirle güzel kardeşim. Evet bu yıllar bir daha gelmeyecek çoğu şeyi bir daha yaşama fırsatın olmayacak ama işler ciddileştiğindede hedeflerine ulaşmak için ayıracak vaktin olmayacak.

Zaten 12. Sınıfa geçmişsiniz her gün olmasada haftada bir gün 1-2 belki 3 saat oyunlara vakit ayırabilirsiniz bence herkes bazı zamanlar sıkılır ve eğlenmek ister. Ben mesela bilgisayar oyunlarını eğlence kaynağı olarak buluyorum çünkü 11. sınıfa geçtim zaten eve 2-3 civarı gelicem 11. sınıf dersleri ağır diyorlar birde tyt çalışmaya yavaştan başladım. saat 2 den 4 e kadar yemek yeme dinlenme vs. saat 7-8 e kadarda ders çalışma ve akşam yemeği erken kalkacağım için saat 10 civarında yatıyorum geriye 2 saat kalıyor bu zamanda evde spor yapıyorum ya oyun oynuyorum yada ailemle vakit geçiriyorum zaten akşam o saatte dışarıda yapıcak bir aktivitem pek yok resime ilgim olmuştur bazen yine o zamanlarda resim çizerim birşeyler karalarım. Çok uzattım biliyorum ancak olay tamamen size kalmış eğerki bilgisayar oyunları yerine yapabileceğiniz daha iyi ve zevk aldığınız aktiviteler varsa onları yapın yukarda kendi rutinimi anlattım bu yüzden kendi rutinize göre karar verirsiniz artık . ama hayatınızdan tamamen çıkartmanızada gerek yok gibi.

Bir süre ara ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…