Bilgisayar parçaları değiştirilmiş mi?

Ynsemr

Kilopat
Daha fazla  
İki gün önce bilgisayarimdan işlemciyi sökerken işlemci fanla birlikte geldi ve birkaç dişi yamuldu kendi aletlerimle düzeltip tekrar taktığımda bilgisayar çalışmadı. Anakartin RGB ışığı sürekli yanar ve yanmaya devam ediyordu ama omun dışında elektrik gelmiyordu. Tamirci anakart arızalı çözebileceğim problem değil dedi. Eve geldim tekrar denedim açıldı bilgisayar sorunsuz bir şekilde. Parçalarım degistirilmiş mi bilmiyorum görünürde bir fark yok ama replikasıyla değiştirilmiş olabilir. Kontrol eder misiniz?

IMG-20231106-WA0012.jpg

Dosya Ekleri

• IMG-20231106-WA0015.jpg
    IMG-20231106-WA0015.jpg
    159,8 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG-20231106-WA0016.jpg
    IMG-20231106-WA0016.jpg
    186,5 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG-20231106-WA0019.jpg
    IMG-20231106-WA0019.jpg
    156,9 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG-20231106-WA0011.jpg
    IMG-20231106-WA0011.jpg
    120,2 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG-20231106-WA0010.jpg
    IMG-20231106-WA0010.jpg
    394,3 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG-20231106-WA0020.png
    IMG-20231106-WA0020.png
    943,8 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG-20231106-WA0017.jpg
    IMG-20231106-WA0017.jpg
    199,1 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncesini bilmiyoruz ki tahmin edelim? Belki tamir etmeye çalışan kişi kurcalarken yamulan dişleri bir şekilde temas edecek duruma getirdi vs çalıştı.
Öncesinde kullandığınız anakart nedir işlemci nedir, ram ve çalışma frekansını vs siz bileceksiniz.

Şimdi size sorsam benim sistemimi tahmin edebilir misiniz?

İki gün önce bilgisayarimdan işlemciyi sökerken işlemci fanla birlikte geldi ve birkaç dişi yamuldu kendi aletlerimle düzeltip tekrar taktığımda bilgisayar çalışmadı. Anakartin RGB ışığı sürekli yanar ve yanmaya devam ediyordu ama omun dışında elektrik gelmiyordu. Tamirci anakart arızalı çözebileceğim problem değil dedi. Eve geldim tekrar denedim açıldı bilgisayar sorunsuz bir şekilde. Parçalarım degistirilmiş mi bilmiyorum görünürde bir fark yok ama replikasıyla değiştirilmiş olabilir. Kontrol eder misiniz?

Eki Görüntüle 2004953

Degiştirilmiştir muhtemelen bu zamanda çalmayan enayidir çalmıştır büyük ihtimal.

Öncesini bilmiyoruz ki tahmin edelim? Belki tamir etmeye çalışan kişi kurcalarken yamulan dişleri bir şekilde temas edecek duruma getirdi vs çalıştı.
Öncesinde kullandığınız anakart nedir işlemci nedir, ram ve çalışma frekansını vs siz bileceksiniz.

Şimdi size sorsam benim sistemimi tahmin edebilir misiniz?
Hocam resimler gözükmüyor mu? Modeller eskisiyle aynı fakat orijinalliği kontrol etmek icin attığım resimlerdeki başka şeylere bakmak lazım ondan da ben anlamıyorum. Modeller farklı olsa anlarim zaten ama replika koyulmuşsa anlamam. Replika kontrolü attiğim resimlerdeki cpu-z uygulamasiyla yapiliyor diye bildigim icin paylaştım.

Hocam resimler gözükmüyor mu? Modeller eskisiyle aynı fakat orijinalliği kontrol etmek icin attığım resimlerdeki başka şeylere bakmak lazım ondan da ben anlamıyorum. Modeller farklı olsa anlarim zaten ama replika koyulmuşsa anlamam. Replika kontrolü attiğim resimlerdeki CPU-Z uygulamasiyla yapiliyor diye bildigim icin paylaştım.

Resimlerin pek önemi yok öncesi sonrası yapılabilmesi için sistemin önceki halinin bilinmesi gerekli. Kasayı vermeden önce ne vardı aldıktan sonra ne yoktu biz bilemeyiz.

Resimlerin pek önemi yok öncesi sonrası yapılabilmesi için sistemin önceki halinin bilinmesi gerekli. Kasayı vermeden önce ne vardı aldıktan sonra ne yoktu biz bilemeyiz.
Hocam zaten ryzen 5 2600 oldugu resimde gozukuyor ama bu ryzen 5 2600 replika mi degil mi attigim resimlerdeki seri kodlardan anlasiliyor. Ryzen 5 2600 olmasa ben farkederim. Parcalar farkli parcalarla degistirilmemis ama replikasiyla degistirilmis olabilir.Yani eskisinden farkli bi parca yok sadece eskisinin replikasi koyulmus olabilir. Replika kontrolu resimlerdeki seri numarasindan yapiliyor.

Hocam kusura bakmayin sizi ilk yazan sandim o yuzden ikinci kez acikladigim icin oyle konustum. Sizin icin de aciklayayim parcalar ayni fakat orijinallik kontrolunu yapamadim. Orijinalligi cpu z uygulamasiyla kontrol ediliyor. Attigim resimlerde cpu z nin verdigi bilgiler gozukuyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı