Bilgisayar parçalarını metil alkolle temizlemek

AMD.322

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, Anakart, Ekran Karti vb gibi parcalari en kucuk noktalarina kadar temizlemek için Metil alkolle doldurdugum bir lehene koysam ve 1 gün civari bekletsem parçalar bozulur mu?

Saf alkol temizlik için fazla güçlü, hasara sebep olabiliyor. Su ile seyreltilmesi şart.

Su ile alkolün karıştırılmaması gerektiğini de ilk kez sizden duyuyorum. Alkolün su ile bağ kurması ne gibi bir düşmanlık, anlamadım hala. El dezenfektanları, kolonyalar falan da su ve alkol karışımı temizlik ürünleri mesela.

Saf alkol temizlik için fazla güçlü, hasara sebep olabiliyor. Su ile seyreltilmesi şart.

Su ile alkolün karıştırılmaması gerektiğini de ilk kez sizden duyuyorum. Alkolün su ile bağ kurması ne gibi bir düşmanlık, anlamadım hala. El dezenfektanları, kolonyalar falan da su ve alkol karışımı temizlik ürünleri mesel.

Su ile alkolün karıştırılmaması gerektiğini de ilk kez sizden duyuyorum. Alkolün su ile bağ kurması ne gibi bir düşmanlık, anlamadım hala. El dezenfektanları, kolonyalar falan da su ve alkol karışımı temizlik ürünleri mesela.

Sen alkolu yani etil alkol96 yüzde kaç su ile seyrelticeni biliyor musun? Alkolun içine biraz fazla koydugun su senın temizlicen parcada kurumamasına sebep olur. Su ile seyreltilmez derken asıl amaç buydu eğer ki PC parçası temizliceksen bunların yüzdesi var yüzdeleri bilmeden bozabilme ihtimalin yüksek. Direk izopropil kullan daha iyi saf şekilde ben kullanıyorum PC parçalarına. Ama sen daha iyi bildigin için devam...

Son düzenleyen: Moderatör:
@galip12
Etil alkol demedim, izopropil dedim. %10 ila 30 arası bir seyreltme yeterli, %10 idealdir. İki sıvıyı karıştırmak için de kimyager olmaya gerek yok bence.
Fısfıs şekilde (veya yukarıda dediğim gibi fırçayla) uygulayıp bezle bir güzel temizliyorsun, eser kalmıyor. Sen kurulayana kadar buharlaşıp gidiyor zaten.

Ayrıca kuruladığın sürece su, elektroniğe herhangi bir zarar vermez. Teknik kavram kullanıp bilgiliymiş gibi takılıyorsun bence. Varsa insanların bilmesini istediğin bir şey, düzgün bir şekilde anlatabilirsin. Bu hitapla konuşursan bir yere varamayız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı