Bilgisayar parçalarının birbiri ile uyumu nasıl anlaşılır?

MBirhanM

Kilopat
Daha fazla  
Mesela buradaki bir çok arkadaş fiyatına göre toplanabilecek en mükemmel ve en yüksek performansı verecek parçaları topluyorlar. Anakart, ekran kartı, SSD, RAM vb. Ben bunları hiç bilmiyorum. Bilgisayardan az biraz anlıyorum ama bu konuda bilgim sıfır denilebilir. Ben nasıl öğrenebilirim hangi parçanın hangisiyle uyumlu olduğunu? Mesela RAM nere takılır? Ekran kartının yeri neresidir? Diğer kablolar nere takılır bunu nasıl bilebilirim? Ve anakarta uyumlu işlemci, RAM ve ekran kartını nasıl anlarım? Mesela bazı anakartlar var gayet iyi ama ekran kartlarıyla veya diğer önemli bir parçayla uyumsuz olabiliyor. Nasıl öğrenebilirim geliştirebilirim kendimi? Mesela laptopuma SSD alacağım ama hangisi alınacak bilmiyorum.

Teşekkür ederim. Iyi akşamlar dilerim herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsini tek tek yazmak saatler alır. Bu forumda 1 ay takıl, siyaset yerine teknoloji konularını incele, en yukarıda videolar kısmında ilgili videoları izle tamamdır her şeyi öğrenirsin. Bilgisayar toplama videolarından 1 tanesini şimdi şuan aç izle mesela.

Öğrenmek istediğiniz herhengi bir konuyu açarak tecrübeli kişilerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca sizin sorularınızın çoğunu daha önce sorup öğrenen çok kişi vardır. Arkadaşında dediği gibi 1 ay bu forumda harcayacağınız zaman sizin için çok verimli olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı