Toplanan Bilgisayar Parçalarının Uyumu

qazad

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Birkaç aydır masaüstü bilgisayar toplayacağım için araştırma yapıyordum. 1-2 hafta önce ekran kartı, ssd ve hdd almıştım. Dün indirimlerle sistemi tamamladım ve araştırmış olmama rağmen parçaların uyum sorunu yaşayıp yaşamayacağına tam olarak emin olamıyorum. Aşağıya parçaların listesini yazacağım, görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Kasa Cooler Master MB511 80+ 650W
İşlemci Ryzen 5 3600
RAM G.Skill RipjawsV 16GB (2x8) 3200Mhz cl16
Ekran Kartı Sapphire Nitro+ RX 5700 XT
Anakart MSI MPG X570 Gaming Plus
HDD SEAGATE 2TB Barracuda
SSD XPG 512GB M.2

Anakartın sitesinde işlemci, ram ve ssd modellerini buldum uyumluluk yerinden, onlarda sıkıntı yok.

Aklımda olan asıl sıkıntı güç kaynağı. Kendi sitesinde minimum 600W, önerilen 650W diyor.
Şimdilik tek monitör kullanıyorum ama sonradan bir monitör daha almayı planlıyorum.
Şimdilik sadece oyun oynamak ve çok zorlamadan unity kullanmayı düşünüyorum. Sonradan unity tam kapasite kullanacak kadar da kullanırım.
İşlemciyi de ryzen 7 3700x düşünüyordum ama bütçe minimum sistemden bu kadarına yükseltmeye yetebildi (7420 tuttu toplam). Sonradan işlemciyi 3700x ya da duruma göre yeni modeller çıkarsa onlara göre de artırabilirim.
(Sonradan dediğim yaklaşık 1 yıl sonra)

Tavsiye beklediğim şey şimdiki sistem için uyum ve güç durumu bir de düşündüğüm sistem için uyum ve güç durumu. Güç hesaplayan bir sitede minimum 470W, önerilen 520W diyor ama dediğim gibi, çok da emin olamadığım için sormak istedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı