Bilgisayar parçalarının sağlığına nasıl bakarım?

PSU için: OCCT
SSD için: Sağlığa (yazma oranının ne kadar olduğu üzerinden) bakmak için; CrystalDiskİnfo. Okuma-yazma performansına bakmak için; CrystalDiskMark. Daha detaylı, kompakt olarak; yazma-okuma, disk sağlığı, Bad sector taraması, grafik analizi vs. için; HD Tune Pro.
CPU için; Aidata64 (ayrıca genel tarama için) veya Prime95
GPU için; FurMark
Ram için; MesTest86
PSU için; OCCT (CPU içinde kullananlar var ama Aidata64 veya Prime95 varken bence gerek yok)
Not: Alelade yazdım. Yanlış yazım veya eksik olan varsa affola.
 
PSU için: OCCT
SSD için: Sağlığa (yazma oranının ne kadar olduğu üzerinden) bakmak için; CrystalDiskİnfo. Okuma-yazma performansına bakmak için; CrystalDiskMark. Daha detaylı, kompakt olarak; yazma-okuma, disk sağlığı, bad sector taraması, grafik analizi vs. için; HD Tune Pro.
CPU için; Aidata64 (ayrıca genel tarama için) veya Prime95.
GPU için; FurMark
RAM için; MesTest86
PSU için; OCCT (CPU içinde kullananlar var ama aidata64 veya Prime95 varken bence gerek yok)
Not: Alelade yazdım. Yanlış yazım veya eksik olan varsa affola.

PSU zaten sistemi besliyorsa sıkıntı çıkarmaz. Sadece içerisinde kondansatör patlarsa ömrü değişir onu değiltir ve eski ömrüne geri döndür.

İşlemci değil de daha çok beslemesi yaramazlık yapabiliyor anakartı test edilmesi gerek bence. Ayrıca ekran kartı en yaramazı beslemesi en sıkıntı olan ve termal bakımları en aksatılan yapı olduğu için en çok sıkıntı beslemesinden çıkar.

Aslında işlemci ve ekran kartı sadece beslemesi yüzünden bozulabilir. Bu yüzden buralar sağlamsa kesinlikle diyebilirim işlemci sağlamdır.

RAM içim mem test ideal. Ama Prime 95 yine hallediyor o işi.
 

Geri
Yukarı