Bilgisayar parçası yükseltme önerisi

Hocam siz direkt hazır sistem alsanıza paranız varsa. Bütçe yoksa parçaları tek tek yükseltmek mantıklı olur ancak. Hazır sistem alır elinizdekini satarsınız.

Şu anki sistemimden daha iyi bir sistem almak çok daha pahalıya gelmez mi?

Parça yenilemekten daha ucuza gelir. Tek tek her parçayı yenilecekseniz tabii. Sadece 1 2 parça değişecekse değmez. Siz söyleyin hangisi?

Tek tek her parçayı değiştirmekten kasıt şöyle ben ekran kartını ve işlemciyi değiştiririm diyordum sadece bir de ekstra RAM ekleyebilirim o da belki.

Tek tek her parçayı değiştirmekten kasıt şöyle ben ekran kartını ve işlemciyi değiştiririm diyordum sadece bir de ekstra RAM ekleyebilirim o da belki.
Valla hocam alacağınız parçalara göre değişir. Eğer üst segment şeylere geçecekseniz güç kaynağını ve anakartı diğer deyişle neredeyse tüm sistemi yenilemeniz gerekebilir. 550 W güç kaynağı idare eder ama düşük kalıyor. 7800 XT gibi kartlara geçmek isterseniz yetmez. Aklınızdaki parçalar nasıl birşey onu bilmeden yorum yapamam. Ekran kartı ne istiyorsunuz mesela?

Vallahi hocam alacağınız parçalara göre değişir. Eğer üst segment şeylere geçecekseniz güç kaynağını ve anakartı diğer deyişle neredeyse tüm sistemi yenilemeniz gerekebilir. 550W güç kaynağı idare eder ama düşük kalıyor. 7800 XT gibi kartlara geçmek isterseniz yetmez. Aklınızdaki parçalar nasıl bir şey onu bilmeden yorum yapamam. Ekran kartı ne istiyorsunuz mesela?

4070 Super ve AMD Ryzen 5700x3D düşünüyordum.

O güç kaynağı bunlara dayanmaz bana kalırsa. Anakart AM4 olduğu için isterseniz değişmenize gerek yok. Ama PSU kesin değişeceği için bence hazır sistem almak daha mantıklı.

Hayda iş büyüdü desene :)

Hayda iş büyüdü desene :)
Büyür bilgisayar işleri uğraştırıcı. Valla sırf bunlarla uğraşmayayım diye PS5 aldım ama bilgisayarı daha çok kullanmam gerektiği için el mahkum şimdi yine parça peşinde koşuyorum. Ha tabii benim bütçem ve sabrım pek yok o yüzden yapıyorum. 40K biriktirip sistem almakla uğraşacağıma parça parça topluyorum. Gün sonunda benim yaptığım şey daha uğraştırıcı ama en azından beklemeye gerek kalmıyor. Bence sizde para varsa toplu sistem alın.

Büyür bilgisayar işleri uğraştırıcı. Vallahi sırf bunlarla uğraşmayayım diye PS5 aldım ama bilgisayarı daha çok kullanmam gerektiği için el mahkum şimdi yine parça peşinde koşuyorum. Ha tabii benim bütçem ve sabrım pek yok o yüzden yapıyorum. 40K biriktirip sistem almakla uğraşacağıma parça parça topluyorum. Gün sonunda benim yaptığım şey daha uğraştırıcı ama en azından beklemeye gerek kalmıyor. Bence sizde para varsa toplu sistem alın.

Bu kasayı almadan önce bayağı bir araştırmıştım bilgisayarı almam neredeyse 3,4 ay sürmüştü. Şimdi de bilmiyorum hangisi F/P araştırmak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı