Bilgisayar Performans Düşüklüğü Neden Kaynaklanır?

ech0l4nd

Decapat
Bilgisayarımda bir performans düşüklüğü var ve neyden kaynaklandığını tam olarak anlamış değilim. 3 ya da 4 ay önce Güç kaynağının fan parçası kırıldı, biz de gidip yeni bir fan aldık fakat bu aldığımız fan kırılan fan ile aynı boyutta değildi. Fan güç kaynağı içinde sabit duracak şekilde ayarladık fakat eski performansı o günden beri alamadım. 1 ay önce bilgisayar içini temizledim hala ortada eski performansı yok aldığımız fan da düzgünce çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım?

İstediğiniz bir ısı değeri görseli var ise atarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda performansı ekran kartı sağlar. Ne kadar iyi ekran kartı, o kadar iyi FPS. Bunun yanında RAM ve işlemcinin ekran kartı ile darboğaz yapmaması önemli. Bazı oyunlar işlemciye çok abanır(Total War serisi veya Assassin's Creed serisi vb.). Bazı oyunlar en az 16GB RAM ister. Açılma süreleri ve sistemin tepkiselliğini SSD sağlar. HDD'ye kurulan oyun SSD performansından faydalanamaz. SSD'ye kurulması şarttır. Bunun yanında güncellemeleri eksiksiz yapmak performansta ciddi artışa gider. Kısaca nedeni herşey olabilir. Oynadığınız oyunların sistem özelliklerini kontrol edin.

Oyunlarda performansı ekran kartı sağlar. Ne kadar iyi ekran kartı, o kadar iyi FPS. Bunun yanında RAM ve işlemcinin ekran kartı ile darboğaz yapmaması önemli. Bazı oyunlar işlemciye çok abanır(Total War serisi veya Assassin's Creed serisi vb.). Bazı oyunlar en az 16GB RAM ister. Açılma süreleri ve sistemin tepkiselliğini SSD sağlar. HDD'ye kurulan oyun SSD performansından faydalanamaz. SSD'ye kurulması şarttır. Bunun yanında güncellemeleri eksiksiz yapmak performansta ciddi artışa gider. Kısaca nedeni herşey olabilir. Oynadığınız oyunların sistem özelliklerini kontrol edin.
Çok genel bir cevap vermişsin iyi teşekkür ederim de benim istediğim sorunun bir cevabı değil bu.

PSU Fanı ters takmış olabilirsiniz. Içe doğru hava üflemeyecek, içerideki sıcak havayı dışarıya atacak.

Bilgisayarımda bir performans düşüklüğü var ve neyden kaynaklandığını tam olarak anlamış değilim. 3 ya da 4 ay önce Güç kaynağının fan parçası kırıldı, biz de gidip yeni bir fan aldık fakat bu aldığımız fan kırılan fan ile aynı boyutta değildi. Fan güç kaynağı içinde sabit duracak şekilde ayarladık fakat eski performansı o günden beri alamadım. 1 ay önce bilgisayar içini temizledim hala ortada eski performansı yok aldığımız fan da düzgünce çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım?

İstediğiniz bir ısı değeri görseli var ise atarım.
Performanstan kastınız nedir hangi işlemleri yaparken daha zayıfladı bilgisayarınız?

Performanstan kastınız nedir hangi işlemleri yaparken daha zayıfladı bilgisayarınız?
Oyun oynarken , video izlerken (internetin hızı ile alakalı değil) donma yaşıyor ve birçok oyunda fps düşmesi yaşadım özellikle lol oynarken sabit en yüksek ayarlarda 75 fps sabit oynuyordum şu anda 45-30 20'ye kadar düşebiliyor.
Bu arada sistem özelliklerim
CPU: AMD Phenom II X4 965
GPU: AMD HD 6870
HDD: Seagate ST3320418AS 320GB
HDD: WD Green 1TB
RAM: 6 GB
İŞLETİM SİSTEMİ: Windows 10 Pro 64 bit

Islemciyi yerinden oynattınız mı hiç? Termal macun temizleme ve yenilemesi yaptınız mı? Lol dediğimiz oyun ekran kartı kadar işlemciye de yüklenir. Anlık takılmalar donmalar işlemci kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Güç kaynağından işlemciye gelen voltajda bir sorun olabilir şimdilik aklıma gelenler bunlar. En temizi yakınınızda bulabilirseniz sisteminizi başka bir güç kaynağı ile deneyin.

Islemciyi yerinden oynattınız mı hiç? Termal macun temizleme ve yenilemesi yaptınız mı? Lol dediğimiz oyun ekran kartı kadar işlemciye de yüklenir. Anlık takılmalar donmalar işlemci kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Güç kaynağından işlemciye gelen voltajda bir sorun olabilir şimdilik aklıma gelenler bunlar. En temizi yakınınızda bulabilirseniz sisteminizi başka bir güç kaynağı ile deneyin.
Termal macun yenilemesi yapmayalı uzun zaman oldu. Sırf bu yüzden bu kadar performans düşer mi peki?

ben robloxta 1ay önce performans 60 fps di sonra farkettimki 35-29 fpslere düştü bilgisayarın özellikleri:
Edisyon Windows 11 Home
Sürüm 22H2
Yüklenme tarihi ‎16.‎11.‎2022
İS derlemesi 22621.1265
Deneyim Windows Feature Experience Pack 1000.22638.1000.0
Cihaz adı DESKTOP-7ACOD0P
İşlemci 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400F @ 2.60GHz 2.59 GHz
Takılı RAM 16,0 GB (kullanılabilir: 15,9 GB)
Cihaz Kimliği EFB02062-AEA3-428F-8F92-30054BBEE34F
Ürün Kimliği 00326-30000-00001-AA317
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Kalem ve dokunma Bu görüntü biriminde kalem girdisi veya dokunarak giriş yok

bilgisayarın özelliklerini kopyaladım bakın yukarıya

bilgisayarın ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650 ve bilgisayarın markası Rampage RM-421

siz görmüyosunuz ama 22 fps ye düşüyor

lütfen yardım edin arkadaşlar 🧐

Dosya Ekleri

• Roblox Screenshot 2023.02.22 - 16.36.38.56.png
    Roblox Screenshot 2023.02.22 - 16.36.38.56.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 101
  • Roblox Screenshot 2023.01.30 - 00.55.44.12.png
    Roblox Screenshot 2023.01.30 - 00.55.44.12.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 113
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular