Bilgisayar prize takıldıktan sonra kapatınca açılıyor

Seferdan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, masaüstü bilgisayarımı prize takıp ilk açtığımda her seferinde ekran gelmiyor fakat Power tuşuna basılı tutup kapatıp açınca ekran gelip BIOS'a girmem için F1'e basın uyarısı çıkıyor. BIOS'tan çıkınca bilgisayar düzelip normal bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Yani ilk prize takıp çalıştırdığımda sürekli 1 kere kapatıp açmam gerekiyor. Sadece prizden çekip çalıştırınca bu şekilde oluyor. Normal bir şekilde kapatıp geri açtığımda yani prizden çekmediğimde sorun olmuyor. PC'de ki sorun nedir? Anlayan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Sürekli rastlanan bir durum mu bu hocam ? Bios pillerinin bir süre sonra değişmesi gerekiyor mu ? Ayrıca sadece prize ilk taktığımda bu durumu yaşıyorum.
Prize takınca değil siz prizden çekince bios pili bittiyse ayarlar sıfırlanıyor açılışta saat ve boot hatası veriyor olabilir. Pil ucuz bir (2032 model )parça alın takın ilk açılışta yine hata verecek siz bios ayarlarını yapıp kaydettikten sonra kapatıp açın büyük olasılıkla düzelecek.

Prize takınca değil siz prizden çekince bios pili bittiyse ayarlar sıfırlanıyor açılışta saat ve boot hatası veriyor olabilir. Pil ucuz bir (2032 model )parça alın takın ilk açılışta yine hata verecek siz bios ayarlarını yapıp kaydettikten sonra kapatıp açın büyük olasılıkla düzelecek.
Dediğiniz 2032 modeli benim anakartım ile uyumlu mudur hocam ? Asus rog crosshair viii dark hero

Cevabınız ve yardımınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı