Bilgisayar prize takılı olduğu halde şarj olmuyor ve pil yüzde %4'te kalıyor

Gladio2049

Decapat
Arkadaşlar laptop kullanıyorum ve bu sorunun nasıl ortaya çıktığını anlatmak istiyorum: Dün gece pildeyken film izledim ve şarjı 35 civarındayken ekranını kapattım. Hiçbir sekme açık değildi. Bugün açtığımda ise %2 gözüküyordu dolacaktır diye bekledim ancak dolmadı. Şarj kablosunu çıkartınca ekran kapandı. Bilgisayar fişten çıkarınca kapanıyor. Bataryadayken açılmıyor.

1725463273317.png

Buradan anladığım kadarıyla bilgisayar güç çekmiyor. %4'te kaldı ve hiç ilerleme olmuyor.

1725463327078.png

Dolma animasyonu dahil dolmayla alakalı hiçbir şey yok.
Pil raporuna baktığımdaysa bu çıkıyor:
1725464148218.png

Son düzenleme:
Hocam sorun öyle de çözülmedi maalesef...
Sarj Kablosuna, Prize Hiç Dikkat Ettinizmi?

Hocam Google'dan arattığımda karşıma böyle bir şey gördüm dikkat edin isterseniz.

1. şarj kablosu veya adaptör ilgili sorunlar: Laptop şarj sorununun en yaygın nedenlerinden biri adaptör sorunlarıdır. Adaptörünüzün kablosu veya ucu hasar görmüş olabilir, bu da güç aktarımını engelleyebilir. Ayrıca, kullandığınız adaptörün laptop modelinize uygun olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir.

Benzer bir sorun bende de olmuştu. Şarja takılı değilken çalışmıyordu ve zamanla o yüzde düşüyordu, hiç artmıyordu. Bataryayı değiştirince çözülmüştü.

Fark ettiyseniz bataryanızın tasarlanan (ilk aldığınızdaki) kapasitesiyle şimdiki kapasitesi arasında bayağı fark var. Yani bataryanız ölmüş de diyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı