Bilgisayar Programcılığı bölümü okunur mu?

Yurtta kalmayı hiç sevmem özellikle bu dönemler, ailen sana zaman vermiş iyi kullan.

Eğer özellikle KYK başvurusu yapmayı düşünüyorsanız iyi bile yapmışsınız diyebilirim şu an.
Ya ailemin durumu var beni 15000 civarı fiyatı olan bir kirada oturtmaya ama diğer ihtiyaçlar çok sıkıntı oluyor o zaman. Aslında bu sene benim gitmemem lazım hiçbir yere çünkü takipli hastayım doktorlar ciddi genetik hastalıklardan şüpheleniyorlar sürekli hastaneye git gel durumu oluyor ama evde kalmak istemiyorum. Gidersem mecburen KYK'da kalacağım. Ağustos'un son haftasında boş kontenjanlar açıklanacakmış, o zaman karar vereceğim tam olarak ve doktora da gitmiş olacağım o zaman sorarım.

Bilgisayar programcılığı mezunuyum. Eğer kendinizi eğitebilecek düzeyde bilgisayar başında saatlerce oturabiliyor ve dikkat dağınıklığı sorununuz yoksa, programcılık bölümünü okuyun derim. Sektör tamamen kendini geliştirmenle alakalı, ne nice mühendis arkadaşlarım var hala işsizler 2 senedir (asgari ücrete çok işe girip çıktılar ama olmadı maalesef). Tamamen kendinle alakalı yani ama yazılımda Türkiye'de ciddi bir enflasyon olmaya başladı hem kulağa havalı hem de hep shillenen bir bölüm haline geldi. İşsiz kalmanız olası kendinizi ciddi geliştirmeniz gerekiyor ancak o zaman iş bulursunuz diğer türlü memnun kalmazsınız. Okuyayım kalsın iş bulunur kafasıyla 2 yılınızı heba etmeyin yani.

Bilgisayar programcılığı mezunuyum. Eğer kendinizi eğitebilecek düzeyde bilgisayar başında saatlerce oturabiliyor ve dikkat dağınıklığı sorununuz yoksa, programcılık bölümünü okuyun derim. Sektör tamamen kendini geliştirmenle alakalı, ne nice mühendis arkadaşlarım var hala işsizler 2 senedir (asgari ücrete çok işe girip çıktılar ama olmadı maalesef). Tamamen kendinle alakalı yani ama yazılımda Türkiye'de ciddi bir enflasyon olmaya başladı hem kulağa havalı hem de hep shillenen bir bölüm haline geldi. İşsiz kalmanız olası kendinizi ciddi geliştirmeniz gerekiyor ancak o zaman iş bulursunuz diğer türlü memnun kalmazsınız. Okuyayım kalsın iş bulunur kafasıyla 2 yılınızı heba etmeyin yani.

Ben lisede Nesne Tabanlı Programlama, Web Tasarım ve Mobil Uygulama Geliştirme derslerini gördüm. Bana en güzel geleni Web Tasarım ve Kodlama oldu. Hem tasarımını (CSS vb.) Hem de kodlamasını yapabilirim ve sevdiğim içinde kendimi gerçekten geliştirebilirim diye düşünüyorum bu alanda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı